25 jaar SMEW

Zaterdag 19 maart 2016 – Cafe’t Fortuin

Stichting Music Events Wervershoof bestaat 25 jaar.  Op 19 maart 2016 gaat zij dit op grootse wijze vieren met hun huisband Streetwise en een optreden van My Brainbox met twee grote namen uit de Nederlandse popgeschiedenis: Jan Akkerman en Bert Heerink. De avond wordt voor de Westfriese popliefhebber een topavond. Zo’n bekroning is terecht. De stichting heeft veel betekend voor de Wervershover muziekliefhebbers. Dankzij SMEW heeft men menig popconcert van wereldfaam kunnen meemaken. Pink Floyd, Joe Cocker, Genesis en Eagles zijn slechts een paar voorbeelden uit de lange rij van livemuziekavonden van de meesters der pop. Een topper zijn de acht bussen naar de Rolling Stones geweest.

Jarenlang rijden er meerdere bussen met Wervershovers naar Ahoy voor de vrienden van Amstel. SMEW heeft tal van muziekavonden in ons dorp georganiseerd met coverbands van onder andere CCR, Doors, Eagles en Genesis. Winterstoppop is een niet meer weg te denken muziekfestival in ons dorp, een idee van en georganiseerd door SMEW. Altijd op zoek naar nieuwe ideeën om de muziekfans te behagen! Men is zelfs in de gelegenheid geweest eigen meegebrachte vinylplaten te laten beluisteren in een eigen muziektempel, t Fortuin. Het doel om de popmuziek te promoten is door de stichting ruimschoots behaald. Loek Boon, René Dol en Myrjam Koomen zijn de krachten achter de stichting. Loek en Rene zijn er vanaf het begin bij geweest.

Het zilveren bestaan wordt op 19 maart 2016 gevierd in ’t Fortuin te Wervershoof, waar de deuren om 21.00 uur open gaan. Streetwise treedt op vanaf 21.30 uur. De SMEW-volgers kennen deze band uiteraard al lange tijd. Zij hebben menige muziekavond van de stichting opgeluisterd met hun prachtige bluesrock. De band van hoofdman Willem Boon wordt deze keer op de toetsen ondersteund door Jan Schenk. Het is dus vanaf het eerste moment meer dan de moeite waard om mee te vieren. Na deze regionale toppers treden landelijk bekende popmuzikanten op. Jan Akkerman en Bert Heerink hebben samen met Coen Molenaar (toetsen), Marijn van den Berg (drums) en David de Marez Oijens (bas) ‘My Brainbox’ opgericht. Zij spelen dan ook meerdere nummers van de band Brainbox, vooral van hun eerste LP uit 1969. Down man, Dark Rose, Summertime en Reason to believe zijn een paar songs van Brainbox, die de revue passeren. Van Focus zullen ook een aantal nummers worden gespeeld. Dit natuurlijk vanwege voorman Jan Akkerman, de meestergitarist van wereldfaam, die van deze bands deel uitmaakte. Meerdere albums van Brainbox en Focus werden wereldwijd met goud bekroond. Jan Akkerman werd in de jaren zeventig uitgeroepen tot de beste gitarist ter wereld. In een interview zei hij toen: “Zelf wist ik allang dat ik de beste gitarist ter wereld was.” De ridder in de orde van Oranje Nassau is al vijftig jaar actief in de popwereld. Bert Heerink heeft zijn sporen ook al lang verdiend. Met zijn band Vandenberg brak hij over de gehele wereld door met onvervalste rockmuziek, waarmee hij zo’n beetje overal in de hitlijsten stond. Na zijn rockperiode maakte hij prachtige rockcovers van bestaande hits, welke ook tot hoog in de hitlijsten reikten. De bekendste is Julie July. Alleen al van de hits van Akkerman en Heerink is een avond te vullen. De recensies van hun optreden zijn overweldigend. De avond van de negentiende maart kan met Streetwise en My Brainbox niet stuk. Een mooi staaltje werk van SMEW!