Barrelhouse + Mister Jeff

Stichting Music Events Wervershoof presenteert:
BARRELHOUSE 
(voorprogramma: Mister Jeff)

Zaterdag 1 maart 2014 – Cafe ’t Fortuin in Wervershoof
Entree € 10,-

Op zaterdag 1 maart 2014 organiseert SMEW wederom een prachtige muziekavond met de bands Mister Jeff en Barrelhouse. De avond begint om 21.30 uur met Mister Jeff. Zij zeggen met zelfspot, dat zij niet direct opvallen en dat hun muziek niet is om over naar huis te schrijven. Dat dit niet zo is, bewijst de band tijdens de Winterstoppop 2014 van een aantal weken geleden. De band speelt prachtige muziek en heeft een uitgebreid repertoire. Het leuke is dat zij durven te kiezen voor andere nummers dan de top40. UFO, The Cult, Creed en Stereophonics zijn een aantal bands door wie zij zich laten inspireren. Een optreden van de band is een tijdreis van rocknummers, die het publiek naar euforische hoogten brengen. De band is meer dan een opwarmer voor de hoofdact van de avond: Barrelhouse.

BarrelhouseIn het kader van hun veertig jarig bestaan toert de band door het land, waarbij een optreden in Wervershoof niet ontbreekt. Stichting Music Events Wervershoof heeft daarop goed geanticipeerd. De band staat garant voor een avond prachtige rockblues, waarvan de band in zo’n jubileumjaar natuurlijk het beste van de afgelopen vier decennia laat horen. De tweede muzikale tijdreis op deze avond dus. De band kan bogen op een groot repertoire, waarvan een groot deel door hen zelf is geschreven. De uit Haarlem afkomstige band speelt na de oprichting aanvankelijk covers van andere artiesten, maar dat verandert al snel naar eigen nummers. De band brengt in veertig jaar zestien studio /live albums uit, waarvan een groot aantal uitstekend is verkocht.

Het eerste album uit 1975 krijgt gewoon de titel Barrelhouse mee, de laatste in 2010 Vintage Blues. Van de acht singles is The Sudden Stop de bekendste. De populariteit van de band is vooral te danken aan hun live-acts, die tot in alle uithoeken van het land en ver daarbuiten door velen worden bezocht. Hun bluesverdienste is een enorme bijdrage in de vaderlandse muziek geworden. Niet voor niets wordt Barrelhouse in het jaar 2012 tijdens de Dutch Blues Awards als eerste band toegelaten tot de Dutch Blues Hall of Fame, een blijk van grote waardering van de Dutch Blues Foundation. De kenners en de fans van de band genieten al jaren van deze muzikanten, die als geheel, maar ook als individu het beste naar boven laten komen.

De samenstelling van de band is nagenoeg vanaf het begin hetzelfde gebleven.
De zangeres is Tineke Schoemaker. Haar stem past prachtig in de muziek van haar band. Zij wordt tijdens haar optreden ondersteund door Jan Willem Sligting (accordeon, contrabas, basgitaar en de niet weg te denken prachtige mondharmonica), Johnny Laporte (banjo en gitaar), Hans van Dam (piano), Guus Laporte (gitaar) en Bob Dros (drums). De opsomming van de muziekinstrumenten zegt al genoeg over hetgeen u kunt verwachten.
Samengevat: Barrelhouse for a good music-house.

Organisatie: Stichting Music Events Wervershoof.