Benefietconcert

Sri Lanka Update: Esther’s Weblog

Ayubowan iedereen….

Eindelijk een mailtje uit het verre en warme Sri lanka.

Vandaag eindelijk een goedkoop internet cafe gevonden in Galle, dus even gestopt met werken om het thuisfront te informeren. Ten eerste Sarah en Shervin gefeliciteerd met julie 5de verjaardag!!!!!! Jammer dat ik er niet bij kan zijn.

Vandaag zijn we precies een week weg. Lange vlucht en daarna nog een lange rit naar Koggala waar ons hotel staat. De wegen zijn niet al te best en verkeersregels hebben ze hier niet, dus ik heb met mijn ogen dicht gezeten. Inmiddels ben ik eraan gewend. Alles went sowieso snel. Het eten, het werken in het weeshuis, de hitte, kasteverschillen, godsdienst regels etc. Het meeste is juist erg interresant om je erin te verdiepen.

Sinds onze aankomst hebben we al veel meegemaakt. Het werken in het weeshuis dus… Veel groter dan we verwacht hadden, alles op z’n gemakje, als de schilder zegt dat hij morgen komt dan word het over 3 dagen en meer van dat soort dingen. Je moet je echt nergens druk over maken, want dat doen ze hier ook niet. Prasneac-ne (geen probleem) is hier ook de meest gehoorde uitdrukking. Ik ben op het moment bezig met schilderen en ik ben de “baas” over de opslagruimte. Richard doet al het zware werk aangezien hij op dit moment de enigste man is. Op dit moment zijn er niet veel vrijwilligers. We zijn nu met z’n 4en. Afgelopen maandag zijn er 11 weg gegaan. Erg jammer. Er zitten nu 13 kinderen in het weeshuis en die kinderen hebben het echt getroffen dat ze daar zitten. Het is daar dik voor mekaar. Groot, veel groen en mooiie ruimtes om in te leven.

Verder hebben we een nederlands echtpaar opgezocht die hier wonen en een hotel hebben dat ook voor een deel door de tsunami is weggeslagen. Hen gaan we sowieso een pakket met cadeaus geven. Wat we voorderest met het geld gaan doen weten we nog niet zeker. We hebben volgende week in een andere stad wat gesprekken met mensen die projecten aan het opzetten zijn om mensen te helpen die dakloos zijn. Eens horen wat dat inhoud.

de situatie is hier wel schrijnend. Mensen die in hete tenten leven en geen werk meer hebben, alles kapotte huizen…en dan valt het nu nog mee, want hier schijnt het meeste puin al geruimd te zijn. In het oosten is het nog veel erger, maar daar zitten de tamils, dus daar ga ik niet heen.

Voorderest zijn we al naar een National Park geweest met olifanten, krokodillen en aapjes. Erg mooi. Lekker rondcrossen in een jeep. En nu zitten we dus even in de grote stad. Dat ga ik niet veel vaker doen, want ik word hier gek van de drukte.

Nog 3 weken om nuttige dingen te doen. We houden jullie op de hoogte. En ik kan nu dus ook e-mails ontvangen dus ga jullie gang… Mijn telefoon is trouwens gestolen, dus bellen of smsjes sturen heeft echt geen zin.

Tot later… Groetjes en een dikke kus van Richard en Esther.

Benefietconcert voor Sri Lanka groot succes!

Het door Esther Hoogland en Music Events op 19 maart jl. georganiseerde concert voor een weeshuis in Sri Lanka heeft ruim € 6300,- opgebracht. Door de bijdrage van een 23 tal sponsors en 215 betalende bezoekers kan Esther komende zomer met een bijzonder trots gevoel afreizen naar Sri Lanka. Zij staat er persoonlijk borg voor dat de hulp bij de hulpbehoeftige weeskinderen terecht komt.
Het project is afgelopen week nog ruimschoots in het nieuws geweest. De initiatief neemster – Marja van Leeuwen – heeft in “Twee Vandaag” verslag gedaan van de vorderingen. Het opvanghuis zit al in de afbouwfase, maar er moet ook nog een schooltje bij komen. U kunt via WWW.WEESHUISSRILANKA.NL de ontwikkelingen volgen.
Muzikaal gezien zette ook iedereen zijn beste beentje voor. Hoewel er een paar bands speciaal voor deze avond waren samengesteld, was dat absoluut niet te horen. Één man verdient zeker nog wel een bijzondere vermelding: Alex Bakker. Hij heeft de hele avond, bij alle vier de bands achter de drumkit gezeten. Dat is nog eens iets anders dan een uurtje in de sportschool.
Daarnaast heeft hij ook nog een bepalende rol vervuld bij het gehele muzikale programma.

De organisatie bedankt de volgende bedrijven voor hun financiële bijdrage:

Laan Flora Facilities ( Hoofdsponsor ),R 17 Grootebroek, Cafe “De Slof” Enkhuizen, Restaurant De Vlietlanden, Erik Smit Timmerbedrijf, Kwekerij Fred van Paassen, Accountantskantoor Neefjes, Meester Metselwerken, Discovery Sound and Vision, lt-M Architecten Rolf Botman, Weel Beheer, Snip Kitverwerking, Co Roozendaal Betonboringen, Kees Neefjes West Friesland Dakbedekkingen, Stukadoorsbedrijf Langedijk, Rheino’s, Loonbedrijf Zwart, Verlaat Schildersbedrijf, Dakmanschap, Bruna, Sijm Schilderwerken, Omnyacc Accountants, De Beer Grafimedia, Koper Ecom
Meester-Nieuweboer Aannemersbedrijf, Cafe ’t Fortuin, Line Light voor het licht en geluid.

Muzikanten van MILLER, THE B’S, CLARKSDALE en RECRUTERS FARM: BEDANKT! Dan rest ons nog onze fotograaf Ruud Mol, onze webmaster Vincent Haakman en Bianca en Dewi te bedanken.

Klik hier voor een fotoverslag.

Esther Hoogland en SMEW

Actie voor het goede doel

Zaterdag 19 maart 2005 – Cafe ’t Fortuin

Zaterdag 19 maart gingen wij ( SMEW en Esther Hoogland ) in actie voor het goede doel. Er werd een benefietconcert gehouden met circa 4 bandjes die allemaal verschillende speelstijlen hebben.

Tijdens Winterstoppop raakten we in gesprek met Esther Hoogland, één van de zangeressen van de Singing Soulmates. Zij vertelde ons over een mevrouw ( Marja van Leeuwen ) die een weeshuis met school in Sri-Lanka op gaat zetten. Esther gaat daar zelf zes weken naar toe om de handen uit de mouwen te steken en ze heeft het plan opgevat om geld mee te nemen om daar de spullen te kopen die nodig zijn voor de wederopbouw.

Als je de spullen daar ter plekke koopt is het aanzienlijk goedkoper en je spaart transportkosten uit.
De schade die daar is ontstaan, is met geen pen te beschrijven en wij vonden dat we daar wel iets aan mogen gaan doen. Op www.weeshuissrilanka.nl kunt u zien waar straks het geld terecht komt. Esther heeft het plan opgevat om een aantal acties in Nederland op te zetten en een van deze acties word dus deze benefiet avond.

Waar het natuurlijk om gaat dat wij met z’n allen Esther in juni met een zak geld naar Sri Lanka gaan sturen
Wat gaat er gebeuren? Die avond treden er waarschijnlijk vier bands op die natuurlijk gagevrij (dus belangeloos) gaan optreden. Het licht en geluid wordt belangeloos geleverd.

Café ’t Fortuin en SMEW sponsoren natuurlijk ook mee. Verder gaan we nog een aantal bedrijven aanschrijven of ze een bedrag willen schenken. Tijden deze avond is er ook informatie te zien over het weeshuis en de school.
De entree wordt 5 Euro p.p. maar u mag natuurlijk altijd meer geven. Verder is er nog een verrassing. We gaan iets doen met kleingeld, u merkt het vanzelf wel. Waar het om gaat is dat we zoveel mogelijk geld willen meegeven aan Esther, zodat de kinderen daar weer een plek krijgen om te wonen en naar school te gaan.

In Wervershoof is eigenlijk naar verhouding nog niet zoveel gebeurd voor de slachtoffers van de Tsunami dus is dit een uitstekende gelegenheid om ons van de goede kant te laten zien.

De bands die gaan spelen:

MILLER – NEDERLANDSTALIGE ROCK

Marcel Moolenaars – zang / gitaar
Jos Kolenberg – gitaar
Chris Ruiter – bas
Alex Bakker – drums

De Nederlandstalige band bestaat uit Marcel Moolenaars (zang/gitaar), Chris Ruiter (bas), Jos Kolenberg (gitaar) en Alex Bakker (drums). Deze muzikanten besloten de samenwerking aan te gaan na meerdere ontmoetingen op jamsessies en samen in andere formaties te hebben gespeeld. Aan ervaring geen gebrek. Hou vast, Maryland, Tico Verde, 5 Meter Heer, The Hopes en de begeleidingsband van Marlies staan allemaal op hun conto. Miller speelt een bijna geheel eigen repertoire met maar één motivatie : de liefde voor muziek.

 

THE B’S – POP/WERELDMUZIEK

Menno Bruin – zang / gitaar
Joost Botman – zang / gitaar
Rory van den Bergh – bas
Paco Didhiou – percussie
Alex Bakker – drums

De stijl van The B’S, de band rond zanger/gitarist Menno Bruin (oa Glue in the Jelly, Brown Kunda) kan het best omschreven worden als een combinatie van popmuziek vermengd met afrikaanse invloeden. Verantwoordelijk voor deze groovende afrikaanse invloeden is Paco Didhiou. Bijgestaan door Joost Botman (zang/gitaar), Rory van den Bergh (bas) en Alex Bakker (drums) staan The B’S garant voor een super swingend optreden!

 

CLARKSDALE – BLUESROCK

Joe de Vries – zang
Sven Manshande – hammond / piano
Ard Adrichem – bas
Roberto Q – gitaar
Alex Bakker – drums

Bluesrock formatie opgericht door zanger Joe de Vries en bassist Ard Adrichem. (Beiden ook actief in de Alkmaarse funk/soulband Unigroove) Op gitaar niemand minder dan Roberto Q (ex-Roberto Q & the Boppers, de “reserveband” van Herman Broods’ Wild Romance). Kortom ouwe rotten uit het vak aangevuld met 2 jonge honden, drummer Alex Bakker en een gastoptreden van toetsenist Sven Manshande (oa Sita, Impact), het resultaat : een dampende energieke bluesrock band!

 

RECRUITER’S FARM – COVERBAND

Els van der Lubbe – zang
Harm Poland – zang
Chris Ruiter – bas
Jos Kolenberg – gitaar
Vincent Haakman – gitaar
Eelco Webbers – toetsen
Alex Bakker – drums

Een band voor speciale gelegenheden, eigenlijk opgezet om exclusief te spelen op het Reigersfestival te Hoogkarspel, maakt graag een uitzondering voor deze benefietavond. Recruiter’s Farm speelt een lekkere afwisselende set met bekende covers uit de jaren 70/80/90. De band bestaat uit Els van der Lubbe (zang), Harm Poland (zang), Jos Kolenberg (gitaar), Chris Ruiter (bas), Vincent Haakman (gitaar), Eelco Webbers (toetsen) en Alex Bakker (drums).

Met vriendelijke groet:
Stichting Music Events Wervershoof en Esther Hoogland