Bluesavond

Bluesavond met Streetwise en Stuck in the Middle

Zondag 4 juni 2006 – Cafe ’t Fortuin, Entree : € 6,-

Streetwise
Streetwise is het hobbyproject van drie West-Friese muzikanten, gemaakt rondom de kwaliteiten van West-Friesland’s enige ‘Real Blues Man’ Willem Boon. Deze gitaar virtuoos was al enige tijd op zoek naar een manier om met een standaard ‘gitaar, bas en drums’ bezetting een allround bluesproject neer te zetten.
Willem zocht contact met zijn neef Ton Boon en vraagt of Ton de bas voor zijn rekening wil nemen.
Voor de drums belde hij met John van der Schaaf en ook deze was direct razend enthousiast.
Na enkele repetities en try-out’s staat het repertoire als een huis. Een echte bluesband, met een zeer gevarieerde setlist.
Diverse stijlen passeren de revue: van authentieke worksongs tot en met de zompige Texaanse shuffles.
Van onbekend traditional tot en met ‘all time’ klassiekers.
Een bluesset in de beste traditie van Howling Wolf, Robert Johnson, Eric Clapton, Dave Hole, Omar Dykes, Stevie Ray Vaughan en Rory Gallagher, gespeeld met de echte west-friese nuchterheid…

Streetwise speelt het allemaal!

Willem Boon – Gitaar en zang
Ton Boon – Bas
John v/d Schaaf – Drums

Stuck in the Middle
De Rhythm & Blues / Rock formatie ´Stuck in the Middle´ is ontstaan in de nazomer van 2005 rondom zanger Joe de Vries.

Na een lange zoektocht door de muzikantenjungle heeft hij dan eindelijk een hechte groep muzikanten bij elkaar gevonden die zich niet schroomt oud met nieuw te verzoenen. Alleen al door het grote leeftijdsverschil binnen de band ontstaat er een perfecte mengelmoes van lekkere vette, oude Blues en pompende, nieuwerwetse Rock. Daarnaast steken zij op geheel eigen wijze oude Soul nummers in een vet jasje.

Stuck in the Middle heeft een bezetting die er niet om liegt. Zeer ervaren muzikanten zorgen voor een ontspannen sfeer op het podium.
Sven Manshande (oa. Sita en IMPACT), Alex Bakker, Mark Hoeksma, Ko Kantorowitz, Esther Hoogland en Melissa Maijenburg staan allen al lange tijd op het podium en brengen deze ontspannen sfeer graag over naar het publiek.

Met nummers van onder andere Stevie Ray Vaughn, Johnny Lang, ZZ Top, James Brown en Eric Clapton heeft deze zevenmans formatie tot nu toe nog alle zalen op zijn kop gekregen.