Creedence Revival Band

CREEDENCE REVIVAL BAND (voorprogramma: Rewind)

Zaterdag 13 januari 2007 – Cafe ’t Fortuin

Prijs kaarten voorverkoop € 10,-
Voorverkoop bij ’t Fortuin en de bestuursleden

Creedence fan van het eerste uur, zanger-gitarist René Innemee (The Walkers, The Press en Underberg), probeerde jaren gezamenlijk met andere fans vergeefs een concert van Fogerty bij te wonen, maar iedere keer kwam er een kink in de kabel.
Gezamenlijk met Maastrichtenaar en country liefhebber Math Bonfrere (Country club Lone Star) kwamen ze op het idee om een “alternatief” CCR concert te organiseren in Maastricht. Mede gezien het feit dat de stem van René als twee druppels water lijkt op die van Fogerty had dit idee een goede kans van slagen. Samen met Wil Dumont van de World Wide Fanclub van de Creedence polst men via internet de reacties over het idee. Deze waren wereldwijd uitermate positief.
In samenwerking met Marlstone Evenementen Organisaties begon men aan de voorbereidingen van deze bij voorbaat al geslaagde “Revival” avond.
Ook de animo bij de muzikanten die de Revival vormen, Pierre Beckers (bas), Michael Hamane (solo-gitaar), Berni Bovens (drums) en Peter Groenendal (keyboard), was zo groot dat men zich enige videobanden van vroegere concerten aanschaften om de band zo goed mogelijk te benaderen.
Het resultaat was overweldigend. Het concert was binnen 2 weken uitverkocht en werd binnen een maand nogmaals herhaald in de “Platte Zaol”. Ook dit concert was wederom uitverkocht.
Bij het eerste concert is er tevens de live-CD “LIVE AT THE BONBONNIERE” opgenomen die van een uitstekende kwaliteit is. Er zijn 20 covers van de Creedence Clearwater Revival Band op te beluisteren.
Na een jaar toeren is er een 2e live-CD verschenen “JUNGLE TOUR”

Inmiddels speelt de band met grote regelmaat samen met grote namen uit de sixties. “The Sweet”, “The Fortunes”, “Slade”, “Mud”, Colin Blunstone & Rod Argent” (The Zombies) en vele anderen.

Naar aanleiding van het succes is de Creedence Revival Band ook in 2005 weer gewoon te boeken. Tijdens hun optreden wordt niets aan het toeval overgelaten om zowel de oudere fans als ook nieuwe bewonderaars van deze tijdloze muziek terug te voeren naar hoogtij dagen van een band die zich bij velen onsterfelijk heeft gemaakt.

Voor meer informatie www.reneinnemee.com

Rewind

Informatie over Rewind volgt nog.