Doorsavond met de Hitchhikers

40 jaar THE DOORS mmv THE HITCHHIKERS

Zaterdag 19 mei 2007 – Cafe ’t Fortuyn in Wervershoof

Het is dit jaar 4 decennia geleden dat de legendarische band The Doors hun debuutalbum ‘The Doors’ uitbracht. In de circa 5 jaar dat ze bestonden met leadzanger Jim Morrison werden er maar liefst 6 studioalbums uitgebracht.
Jim Morrison (‘The Lizard King’) was met zijn charisma, zelfdestructieve levensstijl en diepgaande teksten zonder twijfel het gezicht van The Doors. Morrison stierf op 3 juli 1971 op 27 jarige leeftijd in Parijs en dit was het einde van het succes van The Doors.
Jim Morrison bracht het werk van The Doors als volgt onder woorden: ‘Het is een zoektocht, het openen van de ene deur na de andere. We proberen door te breken naar een schonere, vrijere realiteit. Als mijn poëzie dan iets beoogt te bereiken, dan is het de mensen te verlossen van de beperkte manier waarop zij zien en voelen’. Over zichzelf: ‘Ik wilde de grenzen van de werkelijkheid op de proef stellen. Ik was benieuwd te zien wat er zou gebeuren. Gewoon nieuwsgierigheid’.
In elke generatie zijn er weer nieuwe jongeren die de band ontdekken en dit komt niet alleen door het wilde imago van Morrison maar ook door de tijdloze muziek!
De Rotterdamse Doors tribute band ‘The Hitchhikers’ (genoemd naar een gedicht van Jim Morrison) is ontstaan door enkele schoolvrienden met dezelfde passie: hun liefde voor de muziek van The Doors. Toen op 17-jarige leeftijd vormden Danny (zang) en Dennis (toetsen + bas) de basis van de band. De rest werd er snel bijgezocht. Eenmaal compleet behaalden deze jonge muzikanten grote successen in Zuid-Holland zoals optredens op Trailerpop en in Nighttown. De band viel na twee jaar uit elkaar door andere interesses.

Een jaar geleden (2006) zijn ze weer bij elkaar gekomen in een iets andere bezetting. Mike (eerst de drummer) ging verder op gitaar en Angelo nam zijn plek in. Angelo had al eerder in twee grote Doors Tribute bands gezeten: The Backdoors Men en The Matrix Doors.
Wat The Hitchhikers onderscheidt met andere Doors tribute bands is dat zij de muziek uitvoeren zoals de originele bezetting van The Doors: zonder een bassist. Op de studioalbums zijn er wel bassisten geweest ter ondersteuning van enkele nummers, echter live neemt Ray Manzarek de toets- en baspartijen voor zijn rekening. Deze sound was erg kenmerkend voor The Doors en The Hitchhikers proberen dit zo goed mogelijk te evenaren.

Naast de bekende hits spelen The Hitchhikers ook de meer obscure nummers die uitsluitend op live albums en bootlegs te vinden zijn. Het betreft hier ook nummers die live in een heel ander jasje zijn gestoken dan de studiouitvoering.

De band heeft voor het komende jaar nog grote optredens staan waaronder het Feast of Friends festival in Duitsland (15 en 16 juni). Dit is Europa’s grootste Doorsfestival waar, verdeeld over 2 dagen, verschillende Doors tribute bands uit andere Europese landen zullen optreden.
Fans uit heel Europa komen ieder jaar naar dit festival om de muziek en de sfeer van Jim Morrison en The Doors her te beleven.

www.thehitchhikers.nl

Band:
Vocals:            Danny van Veldhuizen
Keyboards:      Dennis Buitendijk
Guitar:              Mike Krieger
Drums:             Angelo Musto

Bestuur Stichting Music Events Wervershoof