Genesis Project

Zaterdag 15 mei 2004 vond er een uniek optreden plaats van:

GENESIS – PROJECT

Het voorprogramma werd verzorgd door de plaatselijke formatie Leap of faith.

De organisatie was in handen van Stichting Music Events Wervershoof.

The Genesis-Project brengt ons terug naar de -muzikaal gezien – zo roemruchte jaren 70. Genesis stond aan de wieg van de ontwikkeling van de symfonische rock. Lange complexe nummers met veel tempowisselingen deden hun intrede.

De eerste échte Genesis elpee – Trespass (1970) – bevat de klassieker “The Knife”. In 1971 is er dan de opvolger “Nursery Crime”, waar Phil Collins ook voor het eerst de leadzang voor zijn rekening neemt (For Absent Friends). Foxtrot uit 1972 betekent een mijlpaal voor de groep. Het nummer Supper’s Ready is anno nu nog één van de favoriete nummers van de fans. Dit is tevens het begin van het theater aspect in de Genesis optredens.
In 1973 volgt dan de echte grote doorbraak met de elpee “Selling England By The Pound”. Gabriels artistieke hoogtepunt verschijnt in 1974 met het monumentale “The Lamb Lies Down On Broadway”. Over de hele wereld trekt de bands volle zalen. Na deze tournee komt het ogenschijnlijke desastreuze bericht dat Peter Gabriel Genesis verlaten heeft. Niemand gelooft meer in de toekomst van de groep. Dat de groep als nooit te voren bewijst niet alleen maar een begeleidingsband van Gabriel te zijn, is te horen op de in 1976 uitgebrachte elpee “Trick Of The Tail”, waarop Phil Collins alle vocalen voor zijn rekening neemt.
De Zuid-Hollandse formatie Genesis-Project is er uitstekend in geslaagd de muziek en de bijbehorende sfeer van de jaren ’70 muziek van Genesis neer te zetten. Dat dit niet zomaar een “naspeel” bandje betreft bewijzen ze op hun professioneel opgenomen Live DVD van een optreden in de Boerderij te Zoetermeer. Of zoals de mannen het zelf omschrijven: GENESIS – PROJECT – THE LOGICAL CONTINUATION.

Een plaatselijke band – die volop aan de weg timmert – LEAP OF FAITH – zal het voorprogramma verzorgen. Leap Of Faith bestaat uit: Enrico Kors, Vincent Haakman, Jos Grooteman, Hans Schipper en John Commandeur. Met hun progrock brengen ze nummers ten gehore van o.a. Porcupine Tree, Queensryche, Ayreon en Arena. Dat de mannen ambitieus zijn blijkt uit het feit dat er volop wordt gewerkt aan het schrijven eigen nummers.

Stichting Music Events Wervershoof.