Hjalmar Verdonschot

Hjalmar Verdonschot - Secretaris
Hjalmar Verdonschot
Secretaris

"Als klein jongetje werd ik al meegesleept naar evenementen van SMEW. Dit omdat mijn oudere zus zo ongeveer elk evenement wel heeft mogen opfleuren met haar bands. Op een gegeven moment ben ik zelf muziek gaan maken en kwam ik ook persoonlijk in aanraking met de stichting. Na een succesvol kermisfestival besloten onder andere Pascal, Arjan en ik om lokaal wat evenementen te organiseren onder de noemer Westfrieslands Events. Na een aantal leuke festivals als Molenpop en Westfrieslands kregen we te horen dat SMEW opvolgers zocht in het bestuur. Deze kans hebben we met beide handen aangepakt en na versterking van Sanne en Linda zijn we nu een 5-koppig bestuur. Met aan enthousiasme geen gebrek gaan we de komende jaren tegemoet."

Wat muziek betreft kan ik genieten van een breed scala aan artiesten en genres. Wel heb ik een voorkeur voor muziek uit de jaren '60 en '70, met name de psychedelische, progressieve, blues en hard rock. Tevens ben ik groot liefhebber van de '00s Britpop revival.

Gelukkig heb ik ook de mogelijkheid gekregen om zelf muziek te maken. Als drummer van o.a. The Titanium White, Moers, The Glory Singers en gelegenheidsband Slokkie Gruis besteed ik een groot deel van mijn vrije tijd achter de trommels.