Mini festival 2006

MINI-FESTIVAL MET MAY, BLUE MEADOW EN PUNICA

Zaterdag 21 oktober 2006 – Cafe ’t Fortuin
Zaal open: 21.00 uur, Entree: € 8,-

MAY
Dit is een band met vier ervaren muzikanten, die ongeveer driekwart jaar bestaat en in mei opgericht is. Ze hebben in verschillende Top-100 bands gespeeld. De band speelt eigen werk en was onlangs winnaar van de finale in de grote prijs van Access Live 2006 te Venhuizen waarin de concurrentie niet mals was. Zodoende speelde de band 16 september samen met MARLIES en DIRECT. Invloeden zijn o.a. van Pearl Jam en Tragically Hip.

Bezetting:
Jacco Wonink: zang, gitaar
Tjalling Alkema: gitaar
Alex Mol: basgitaar
Frank Bakker: drums

BLUE MEADOW
Deze band vindt zijn oorsprong in 2003. Alle vier bandleden hebben een lange, muzikale gechiedenis. De combinatie geeft een compleet, harmonieus en rockend geheel. Blue Meadow maakt muziek die menigeen aanspreekt. Eigen nummers én covers wisselen elkaar af, alle nummers zijn Engelstalig. De band speelt eigen werk zoals: barbed wire, tuna, summermemories, rowing in the sun en meer. Daarnaast spelen zij nummers van o.a. Neil Young, Nils Lofgren, Kasey Chambers. De band heeft zijn sporen ruimschoots verdiend tijdens het winterstoppopfestival 2006 van smew in café ’t Fortuin te Wervershoof. Ze wisten hier studiotijd te winnen in de Legacy – studio van Patrick Terwee in Zwaagdijk-Oost.

Bezetting: Marcel:gitaar, mondharmonica, zang
Bertus: gitaar, mondharmonica, zang
Eric: drums
Maaike: contrabas, basgitaar

PUNICA
Nederlandse punkrock van de bovenste plank! Deze band is 2002 opgericht en heeft eind 2005 al ruim 60 optredens op hun naam staan. De trein dendert vrolijk verder. Ook deze band wist tijdens winterstoppop 2006 hoge ogen te gooien. Muzikaal en kwa niveau is de band moeiteloos te vergelijken met de Heideroosjes. Net als deze band geeft Punica en vlammende show, waardoor energie, rauwe gitaren, zware bassen, humor, beukende drums en zweet hun weg zoeken. Hun muziek is krachtige, “catchy” nummers waarin een voorliefde voor punkrock en harde rock(’n- roll) doorklinkt.

Bezetting:
Kris: gitaar, zang
Babe: gitaar, zang
Tice: basgitaar
Robbert: drums