Nederlandstalige avond

Nederlandstalige rock/pop avond met DouGrendündvonVelsenendeNozem, Lopend vuur en De Bassie en bobo-band

Zondag 27 april 2008 – Cafe ’t Fortuin in Wervershoof, entree € 6,-

Aanvangstijden
18.00 – 19.30 : Lopend Vuur,
20.00 – 21.30 : DouGrendündvonVelsenendeNozem,
22.00 – 23.30 : Bassie en Bobo-band

DouGrendündvonVelsenendeNozem
De dou Grend und Von Velsen en de Nozem is ontstaan uit het kermiscomite van Onderdijk. Elk jaar word er op het voetbalveld van de plaatselijke voetbalvereniging ” Strandvogels” , het evenement ” koeschijten” georganiseert. Hierbij moet ook altijd een live band aanwezig zijn om het leuk te maken. Daar een band altijd wat centjes kost hadden de heren van Velzen en Grent het plan op gevat om zelf de muziek te verzorgen. Het was zaterdag 4 september 1998, het zou de mooiste dag van hun leven worden, Tim op akoestische gitaar en Kees op z’n Gibson Les Paul. Het liep uit op een drama en ze kregen te verstaan dat er het jaar erop weer gewoon een band gehuurd zou worden en dat ze niet meer terug hoefden te komen. Intussen zijn we 10 jaar en 3 cd’s verder. Goede wijn behoeft geen krans en de Dou ook niet!

Meer info over DouGrendündvonVelsenendeNozem vind je op www.dou.nu


Lopend Vuur

Lopend Vuur speelt hoofdzakelijk eigen werk en timmert daarmee al ruim tien jaar aan de weg. In die tien jaar zijn er twee Cd’s uitgebracht en heeft de groep op diverse podia in zowel binnen- als buitenland gestaan. Hun eerste grote optreden vond plaats tijdens de voorronde voor Noord-Hollands Glorie, waarmee ze meteen een finale plaats voor deze competitie wisten te scoren. Tijdens de finale in “Het Patronaat” in Haarlem, lieten zij een goede indruk achter die beloond werd met een vierde plaats. Daarbij werkte de band samen met Marcel de Groot aan een nieuw nummer dat ze tijdens de nacht van de poëzie in de Grote kerk van Alkmaar voor het eerst ten gehore brachten.

De hoogtepunten in de afgelopen tien jaar waren onder meer het optreden op het door R17 in het Noord-Hollandse Grootebroek georganiseerde en landelijk bekende “Forever Young Festival” waar ze tussen tal van bekende bands een fantastisch optreden wisten te verzorgen. Ook tijdens het in Enkhuizen gehouden Bevrijdingspopfestival trad de band met vele groten uit onze vaderlandse popgeschiedenis op. Maar ook buiten de landsgrenzen wist de band met haar Nederlandstalig eigen werk optredens te verwerven. Zo werd de band in 1999 voor het eerst gevraagd voor een optreden in Duitsland. Dit beviel beide partijen zo goed dat de organisatoren van het evenement de Nederrockers ook de daaropvolgende jaren telkens voor optredens op verschillende locaties in Duitsland vroegen. In 2003 speelde Lopend Vuur op Texel, in het voorprogramma van Manuela Kemp’s televisieprogramma ‘Vrienden van Amstel Life’. Het tienjarige jubileum werd in juni 2005 gevierd met een avondvullend programma in R17, de plaats waar het ooit allemaal begon. In 2006 kwam de band in het nieuws met een bijzonder WK Duitstalig voetballied. In Zuid-Afrika kon men de song downloaden via de officiële Zuid-Afrikaanse WK voetbalsite, en de Britse toonaangevende krant The Guardian, besteedde er een artikel aan!  Op 28 april 2007 traden de mannen van Lopend Vuur in Grootebroek op in het voorprogramma van de Volendamse Tribute to the Cats band.

Meer info over Lopen Vuur vind je op www.lopend-vuur.com

De Bassie en Bobo-band
Toen Bas Berkhout en Jeroen Aker in 1991 besloten om spontaan wat liedjes samen te gaan spelen op een Wervershoofse kermisborrel kon niemand bevroeden dat hier nog honderden optredens op zouden volgen tot in Rusland aan toe zelfs. Waren het in de beginjaren vooral schuurfeesten en kermisborrels, later kwamen er steeds meer bruiloften en kermissen bij, waardoor B&B zich soms versterken met een drummer (Enrico Kors) en gitarist/toetsenman (Martijn Berkhout), ofwel, de Bassie & Bobo-Band. In 1997 verscheen de eerste CD “Geef me de vijf” met daarop een arsenaal uit het oeuvre van de band, met 5 eigen (westfriese) liedjes, wat Ierse folk en gekkigheid als Dr. Bernard. Nadat een plan om een westfriese pop/rock band te beginnen helaas mislukte, volgde in 2001 “2”, een CD met enkel eigen werk, waarvan liedjes als “Siemen”, “Raai nou es deur!” en “Haai komt ‘r weer an” nog te danken zijn aan dat westfriese project. Vrijwel alle nummers zijn dan ook in het westfries en opgenomen met hulp o.a. Enrico en Martijn. Door de jaren heen speelt het duo op de meest uiteenlopende lokaties: Kastelen, theaters, rondvaartboten, kantines, huiskamers, feesttenten, tuinfeesten, landbouwwagens, op straat, in winkels, musea en noem maar op. Daarnaast zijn ze enkele keren “te gast weest” bij Radio Westfriesland, waar nog regelmatig iets van ze gedraaid wordt. Begin 2008 verscheen de 3de CD “Eens zul je weer gelukkig zijn”, een plaat vol nieuwe Nederlandse liedjes, wederom van eigen hand, opgenomen met de B&B-Band. Titels als “Waar is mijn Ria gebleven?”, “Te Laat” en “Het is voorbij”doen misschien het ergste vermoeden, toch is de sfeer op het album positief, getuige de nummers “Geef wat glans aan je leven”, “wij zijn samen een stel” en vooral “Hotel in Nicosia”. Bassie &Bobo hebben de luchtige en humoristische aanpak bij optredens nooit uit het oog verloren, “het klinkt toch nooit zo als op de plaat, dus dan maar op onze manier” is het motto. Als het té goed gaat haalt de een de ander uit het spel, want het mag niet te serieus. Tegenwoordig zijn Bassie en Bobo nog steeds graag geziene gasten op kermissen en feesten e.d. en voor de liefhebber is er altijd wel ruimte voor een rondje westfries, hard-rock, Ierse folk, smartlappen, sixties of gekkigheid, want zo is het immers ook begonnen.

Tja moeten we nog meer zeggen? drie bands met allen meerdere CD’s op hun naam, dat wordt een ervaren avond!