200 JAAR: VOORSTELRONDE 2

Bandleden; Ton Boon (bassist), Mariska de Lange (zangeres), Johan Keeman (gitarist), Richard de Beer (drummer/zang), Laura Verdonschot (zangeres), Matthijs Laan (gitarist/zang), Eric Nieuweboer (toetsenist).

Afgelopen vrijdag oefende deze gelegenheidsformatie voor de eerste keer samen. Met nog twee weken te gaan is dat natuurlijk mooi op tijd… Maar het oefenen van het eerste nummer klinkt gelukkig gelijk al goed. Ja, dit zijn echte muzikanten! Nu nog even bepalen hoe ingewikkeld het outro moet worden. Het laatste couplet nog een paar keer oefenen en door naar het volgende nummer.

Pride and Joy; discussie over de versie.. Stevie Ray of Bonnie Raitt? En ruzie wie mag zingen! Neehoor, geintje. Laura en Mariska doen het gewoon samen. En natuurlijk gaan de dames voor de Bonnie Raitt versie. Klinkt ook weer prima. We krijgen al zin in 29 september!

Dan tussen het oefenen van de nummers door even kort een fotomomentje en wat vragen afvuren op de groep. Konden zij elkaar hiervoor al? Sommigen wel. Matthijs en Laura hebben beiden nog gitaarles van Ton gehad. Toch wel gaaf om dan nu met je leraar samen te gaan optreden.

Richard kon Johan eigenlijk alleen van youtube… Dat is dan gelijk een tip voor de lezers die Johan Keeman verder ook niet kennen, kijk op youtube!

Richard vraagt aan Eric: ‘ben jij nog niet ergens familie van mij?’ waarop Eric antwoordt: ‘vast wel ergens’. En dat was dan dat. Richard wilde wel weer eens drummen, en Eric juist een keer niet. Dus dat kwam ook mooi uit.

Ton en Richard blijken vroeger buurjochies te zijn geweest. Toevallig in dezelfde straat als waar nu geoefend wordt: de Neuvel. Mooi dat de oude buurjongens nu samen spelen ter viering van het 200 jarig bestaan van het dorp.

Voordat wij als bestuursleden afscheid nemen van de muzikanten (om niet langer als storende factor aanwezig te zijn) wordt het nummer ‘Does your mother know’ nog even geoefend.  “Ton, dit nummer heeft in het begin geen bas…” “Oh, vandaar dat ik het niet herkende.” Wij verlaten de oefenruimte..

 

200 JAAR: VOORSTELRONDE 2

Eén gedachte over “200 JAAR: VOORSTELRONDE 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *