EVEN VOORSTELLEN #1

Inmiddels weten wij en de bands al wie er gaan spelen op Winterstoppop 2018! Misschien heb jezelf ook wel al het een ander vernomen van de bands. Vanaf vandaag beginnen wij met het voorstellen!

Kratje Bier op Winterstoppop!
KRATJE BIER
Kratje Bier: drie mafkezen, bier en gitaren. Zo is het in 2015 begonnen, als een geintje natuurlijk. Het eerste optreden? Twee dingen: niet om over naar huis te schrijven en oorbloedingen.

Een aantal (kapotgeslagen) gitaren later werden er een drumstel en een basgitaar aangeschaft. Die zijn al snel gesneuveld in de strijd (lees: door de irritatie die voortkwam uit het gebrek aan talent). Gelukkig compenseert de mentaliteit van de band het gebrek aan talent (dat rijmt). Naast een selectie aan covers speelt Kratje Bier voornamelijk eigen nummers. Wie kent ze inmiddels niet? Titels als “Kutwijf”, “Boeren voor Hoeren”, en “Blauwe Spoikerbroek” beginnen al hedendaagse klassiekers te worden. Het repertoire breidt zich regelmatig uit, met nummers die gaan over het leven van een boer in het weekend. Rock, dat is wat we spelen. Bier, dat is wat we drinken. Water, dat is nat. De paus, die draagt een jurk.

Geen optreden zonder Kratje Bier en nu al voor het twee jaar op rij, geen Winterstoppop zonder Kratje Bier.

Blue Flame Winterstoppop

BLUE FLAME
De vlammende slagen van André Rood op drums, het krachtige gitaarspel van Max Aardenburg (niet op de foto, maar zeker aanwezig de 28e) met zijn gelikte riffs, de strakke baslijnen van Michiel van Essen en de zang en mondharmonicatonen van Bert Hoogeveen.

Voeg dit alles samen en dan heb je Blue Flame. Een coverband die is opgericht in 2009 en graag blues en bluesrocknummers speelt. Af en toe een nummertje rock & roll wordt ook niet geschuwd. Covers van AC/DC, JJ Cale, Eric Clapton, Gary Moore, John Cougar Mellencamp, Rory Gallagher en nog veel meer staan op het repertoire.

Zonder de schoonheid, dat het origineel vaak in zich heeft, uit het oor te verliezen, weet Blue Flame met een eigen draai elk nummer dat ze oppakken toch weer een andere dimensie te geven; zo blijft muziek maken een hele mooie bezigheid. We mogen deze band inmiddels voor de 9e keer verwelkomen op het Winterstoppop podium, volgend jaar een feestje?

Stereotypes

THE STEREOTYPES
Een Winterstoppop debutant! En wat voor eentje… The StereoTypes bieden muziekliefhebbers de mogelijkheid om onvervalste classic pop en rock weer eens ouderwets ‘live’ te horen. Deze Noord-Hollandse formatie bestaat uit zes ervaren muzikanten, die je meenemen op een muzikaal avontuur.

The StereoTypes richten zich sterk op muziek uit de 70’s, met hier en daar een vleugje sixties en eighties. Geen dertien in een dozijn dus, maar uit je dak gaan op Come Together, meeblèren op Denis, de voetjes van de vloer met Allright Now of I Want You To Want Me en in hogere sferen raken op Somebody to love… The StereoTypes hebben het allemaal in huis, dus haal de dansschoenen 28 januari maar uit de kast!

FireProof Winterstopop

FIREPROOF
Dit is niet de eerste keer dat we FireProof mogen aankondigen voor een van onze evenementen. Met Molenpop 2017 speelden zij namelijk ook het dak eraf.. (of de wieken van de molen?) en we zagen ze ookal eerder op edities van Winterstoppop. FireProof heeft een afwisselend repertoire van De Dijk tot Pearl Jam. Met het mooie stemgeluid van Bas en Lynn, de gitaarklanken van Reinier en Perry, de basnoten van Bas aangevuld door de ritmische partijen van Kid, zetten ze elke keer weer een spetterend optreden neer. Dus, wil je heerlijke muziek? Van Greenday tot Anouk, The Monkees tot The Red Hot Chili Peppers en The Pretty Reckless tot Nielson, kom dan aankomende Winterstoppop zeker even kijken!

EVEN VOORSTELLEN #1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *