Even voorstellen #4 – Winterstoppop

2nd door left Winterstoppop 2017
2nd door Left

2nd Door Left is een stevige pop/rock coverband uit Venhuizen. Opgericht in 2010 is deze formatie inmiddels uitgegroeid tot een hechte eenheid en wordt het repertoire met groot enthousiasme en muzikaal vakmanschap gespeeld
Drummer Dennis de Wit en bassiste Karin de Wit staan garant voor een swingende en solide basis. Martijn Duijn verzorgt het gitaarwerk waarbij hij de slag- en solopartijen moeiteloos afwisselt terwijl de zang in elk nummer uiterst treffend wordt neergezet.
De gevarieerde en constant groeiende setlist bevat heerlijke rockklassiekers met een aantal verrassende covers van weleer. Elk optreden weet 2nd Door Left weer te verrassen met nieuwe onverwachte nummers. Maar waar de bandnaam nou vandaan komt?
Kijk ook eens op: https://www.facebook.com/2nd-Door-Left-784804571608553/

DE DOU

Dou Grend Ünd Von Velsen En De Nozem
Tsja… Deze band staat ook wel bekend als de allerslechtste band van West-Friesland met een aantal, om het even netjes te zeggen: gevarieerde, optredens midden op de Vliet en in het Olympisch Stadion. De Dou (spreek uit Doo-u, of Douw Grend) is opgericht uit het kermiscomité in Onderdijk. De heren Grent en van Velzen hadden zitting in het comité en besloten om zelf te gaan spelen om zo geld te kunnen besparen voor de karige kas, door een keer geen dure band in te huren. Na het optreden kregen ze te horen dat er de volgende keer maar weer een dure band moest komen.

Al snel werd Frank Bakker gevraagd om de boel te redden met zijn drumpartijen. De eerste jaren speelde de band voor bier en shoarmarollen. Omdat ze echter nooit voor een lege kroeg stonden werd de gok gewaagd om wat centjes erbij te vragen. Van wat verdiend werd werden hoeden, brillen, stropdassen en pakken gekocht. Ook heeft de band in eigen beheer vier succes-arme CD’s opgenomen. De eerste twee zijn inmiddels totaal uitverkocht en de laatste twee nog totaal niet. Mocht u nog op zoek zijn naar een set nieuwe onderzetters met een leuke print of een spiegelmobile voor het wegjagen van kraaien in de tuin, laat het ze even weten! De band speelt geen verzoekjes, alleen onzinnige eigen nummers. Wat ze dit jaar weer met het thema gaan doen is ons ook een raadsel, misschien is het wel een idee om even te gaan kijken. In de voorzaal speelt echter vast een betere band, dus…
http://www.dou.nu voor info.

ALICE 2017

Alice
Alice is naast de naam van de zangeres ook de naam van de verrassende bluesrockband uit West-Friesland. Met hier in de buurt bekende namen als Alice Veer, Danny Nieskens, Gerard Hoek en Adriaan de Leeuw kunnen we er vanuit gaan dat Alice er voor zorgt dat de voorzaal ontploft van energie. Vorig jaar hebben ze dit al laten zien, daarom zijn we blij dat ze wederom op Winterstoppop staan dit jaar!

7dp Seven Dead Poets
7DP (Seven dead poets)

Wordt begin van dit millennium geboren als éénpersoons-hometape- bandje. Na een CD (Lasts) in eigen beheer opgenomen te hebben, durven anderen het aan zich hier aan toe te voegen. Het trio is een feit. Een zwaarmoedig feit. Jawel. Duistere poëzie laat zich begeleiden door luide gitaren.. Maar, zoals dikwijls het geval in bandjesland, sterft het trio na enige jaren een stille dood. Totdat… (Tromgeroffel..) zanger/gitarist en Poëet eerste uur Michael drummer René tegen het lijf loopt..!

Plannen worden gesmeed, bassist Paul wordt ingelijfd, er wordt druk gereanimeerd en her en der wordt weer wat gespeeld. Wanneer Paul stopt, wordt er in Dennis, die eigenlijk een gitaar-spelende singer/songwriter (en metalhead) is een serious strak-factor-bassist gevonden. Dramatische poëzie is er nog steeds maar er is nu ook plaats voor levenslust, veel levenslust. Vitaal op de podia, rocken maar nét wat buiten de gebaande paden. Leermeesters vinden wij in Queens of the Stone-age, Jeff Buckley, Nick Cave, Placebo, the Birthdayparty maar ook in Led Zeppelin. U noemt maar!

Zwart is onze kleur maar rein is ons hart.

En voor wie liever niet dit toch al korte stukje leest:
7dP wordt bestierd door: Dennis Groen die bas speelt en zingt
René Schouten die drumt en zingt
Michael Gerrits die zingt en gitaar speelt

Kijk ook op: https://www.facebook.com/Seven-Dead-Poets-247881812295315/…

Even voorstellen #4 – Winterstoppop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *