EVEN VOORSTELLEN #4

Jaja, gelukkig komt Winterstoppop 2018 steeds dichterbij. Tijd om nog meer bands aan je voor te stellen!

Brotherson

BROTHERSON
Een bekende naam op Winterstoppop, ook vorig jaar rockten deze West-Friezen het dak eraf in de achterzaal. Dit West-Friese powertrio bestaat uit Kees Broersen (lead vocals, gitaar), Marc Schouten (backing vocals, bass) en Rick Laan (drums). Na de zoveelste coverband gezien te hebben die Angels, Knocking on Heavens Door, Song 2 of Use Somebody speelden vonden de mannen van Brotherson dat het tijd was voor wat anders. Ze besloten de nummers die iedereen-eigenlijk-wel-zou-moeten-kennen te spelen, met voorkeur voor het hardere werk (je bent tenslotte niet de hele avond bier aan het drinken om stil te blijven staan). Daarnaast is Brotherson niet vies van een mooie ballad. Een aantal van de nummers die je voorbij hoort komen zijn van Muse, Volbeat, System of a Down, Royal Blood, Blink-182 en The Darkness.

DE EDELE DELEN
Deze band is ooit begonnen als grap! Om de drummer Joey aan een band te helpen, met Leon en Willem voor de riffs en Joost op de vocalen.

De Edele Delen uit Amsterdam en omgeving Alkmaar is een rechttoe rechtaan Nederlandstalige punkrockband met het hart op de tong. Ergernissen en onzinnigheden worden luidkeels uitgeblaft ondersteund door een pot vuige herrie. In rap tempo stort deze eigenzinnige band zijn pareltjes, vol met alleen maar waarheden over je heen (Oké oké, voorzien van een heel klein korreltje zout). Laat je platwalsen door De Edele Delen!

Drainage

DRAINAGE
Drainage is een grunge/punk band bestaande uit: Daan Appelman, Milan Nieuweboer, Rens Venema, Jurre van de Gruiter en Hein keur. Gevormd in 2016 te Andijk spelen ze op het moment op alle lokale plekken een strakke en krachtige set. Zo hebben ze ook de titel “Winnaar strijd der Titanen” verkregen tijdens de band battle van de SMEW in 2017.
De band is begonnen als een Nirvana cover band en de invloed daarvan is nog steeds te horen. In de loop der tijd heeft de band meerdere invloeden gekregen (zoals bijvoorbeeld Green Day, Nickelback en voor de goed luisterende zelfs Slipknot) en zo zijn deze allemaal opgenomen in het eigen werk dat de band schrijft.

DAYDREAM HEROES
Drie mannen uit Andijk die alle drie ooit wel eens met een band te maken hebben gehad of nog hebben, wilden gewoon voor hun eigen plezier rustig nummertjes spelen. Nummers die ze zelf leuk vinden om te doen, zonder meteen als een band te moeten willen optreden. Zo begonnen Tom Peter Blom, Jan Sijm en Bert Hoogeveen eens in de twee weken wisselend bij een van de drie thuis hun plan te verwezenlijken.

Al gauw reikte de lijst te spelen nummers tot in de hemel…
Toen ze in 2016 werden gevraagd mee te doen aan de muzikale wandeling van Zwaagdijk kwam toch het optreden weer ter sprake… nou, voor deze ene keer dan! Maar het bleef niet bij die ene keer; er volgden er nog wel een paar, al wisten de mannen het aardig buiten de deur te houden. De laatste keer in de kantine van Sporting Andijk deed de mannen besluiten om mee te gaan doen met Winterstoppop. Alleen maar oefenen is ook alleen maar oefenen…

Voor de optredens wordt er een drummer toegevoegd (André Rood) die vlak voor het optreden de setlijst krijgt en maar heeft te zorgen dat hij zich op de een of andere manier voorbereid. Kortom, (kleine) drums, twee akoestische gitaren, zang en mondharp. De naam is ontleend aan twee nummers uit de popgeschiedenis. Wie raadt welke?

EVEN VOORSTELLEN #4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *