Meet the Crew #1: Linda!

Aankomende weken, zullen wij langzaamaan onze crew van organisatoren aan je voorstellen! Linda trapt het spits af en zal het een en ander vertellen over wat er nou zo leuk is aan Westfrieslands. Aankomende weken, zal elk bestuurslid aan de tand gevoelt worden.


Vertel eens kort iets over jezelf!
Ik ben Linda, 24 jaar oud en woon in Andijk! Ik ben opgegroeid met live muziek en vind het heerlijk om hier mee bezig te zijn. Ik ben net 1.5 jaar in Portugal geweest, ben nu net terug en heb er veel zin in om weer met Westfrieslands bezig te zijn!


Wat is je eigen muziek voorkeur?
Poeh, dat is lastig hoor! Ik heb niet echt een outstanding favoriet, mijn muziek smaak gaat alle kanten op. Van snoeiharde rock, naar blues en dan weer naar jazz of lekkere ska. Het is net hoe ik me voel en waar ik zin in heb. Ik moet wel eerlijk bekennen, dat ik weinig heb met DJ’s en de hedendaagse muziek. Althans, het grootste gedeelte. Je moet mij ook niet vragen wat er in de top 40 staat hoor!


Wat is jouw taak binnen de organisatie?
Ik verzorg de PR van het festival en alle daarbij horende dingen. Maar, waar er nog andere taken open liggen, sta ik er ook voor klaar om deze op te pakken. Ik zal tijdens het festival zelf, met mijn camera in de aanslag staan!

Waarom ben je actief bij Westfrieslands, wat is er zo leuk aan het organiseren?
Het hele traject naar zo’n festival toe, is hectisch en levert veel leuke maar ook stressvolle momenten op.  Het leukste wat ik vind om te zien is, hoe er steeds meer stukjes van de puzzel op zijn plek vallen en compleet raken. Zeker, wanneer dit tijdens de opbouw en het festival helemaal compleet is. Natuurlijk zijn alle reacties van de bezoekers en de dag zelf het allerleukste! 

Wat maakt Westfrieslands volgens jou nou zo leuk?
De kleinschaligheid! Juist dat kleinschalige en het niet commerciele vind ik het leukste aan Westfrieslands. Het is lekker down to earth en heeft helemaal niets te maken met hip zijn of meegaan met de trends. Lekker ons eigen ding doen, waarvan wij denken dat het het leukste is voor onze bezoekers en onszelf.

Wat is de kracht van een goed festival?
Voor mij staat dan toch altijd wel de line-up voorop, dan heb ik er al gauw een hoop geld voor over. Wanneer de line-up ruk is, dan heb ik er al gauw een stuk minder geld voor over. Een festival gaat of staat met de line-up. Al moet ik zeggen dat het bij Westfrieslands ook compleet gebouwd is op de nuchtere West-Friese gezelligheid.  Mooi aanstaan en mooi genieten.

 En waarom moeten mensen dan juist dit jaar naar Westfrieslands komen?
Omdat wij dit jaar gaan voor de gezelligheid en het heerlijke ongedwongen, maar ook omdat we dit jaar weer een geweldige line-up hebben!


Wat vind jij zelf van de bevestiging van the Doors in Concert?
Ik vind het super! Ik ben lang niet zo’n groot fan van the Doors als ons bestuurslid Nick. Maar dat is ook bijna onmogelijk, toch vind ik the Doors heerlijke muziek en het feit dat er zulke goede tribute bands zijn, van de bands die ik als 24 jarige live niet mee heb kunnen maken en ook niet mee zal kunnen maken, dat stemt mij heel erg gelukkig!

 Welke evenementen ga je graag heen, buiten Westfrieslands?
Alles met live muziek! Ik vind de grotere festivals als Rock Werchter helemaal top, maar zal daar dit jaar denk ik niet te vinden zijn. Wel hoop ik nog wat concerten aan te doen. Het allermeeste kan ik genieten van live muziek hier in de buurt in een kroeg of op een festivalletje. 

Verder nog iets kwijt?
Kom lekker naar West Frieslands de 3e van augustus! Het beloofd weer een groot succes te worden, dus koop je kaarten en zet het in je agenda!

Meet the Crew #1: Linda!

Eén gedachte over “Meet the Crew #1: Linda!

  • mei 29, 2019 om 8:28 pm
    Permalink

    Goed verhaal! Lekker kort… haha.
    Nee hoor… klasse!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *