Meet the crew #2: Mike!

Deze week stellen we opnieuw een bestuurslid aan jullie voor! Het terrein is natuurlijk niet in te denken zonder iemand die bepaald waar alles staat, hoe alle stroom geregeld wordt. De basis van het hele festival!


Vertel eens kort iets over jezelf!
Ik ben Mike, 26 jaar oud en ik woon in Wervershoof. Ik ben al een tijdje afgestudeerd en ik ben nu werkzaam als enginieur. Al van kinds af aan heb ik een brede muzieksmaak en een passie voor live muziek, ik dook toen al vaak in de muziekcollectie van mijn vader. Ik vind het organiseren van Westfrieslands een leuke hobby.


Wat is je eigen muziek voorkeur?
Een echte voorkeur heb ik niet, ik kan genieten van rustige sentimentele muziek tot en met gabber Hardcore, zolang ik de passie en het gevoel van een artiest kan voelen, ben ik om haha.


Wat is jouw taak binnen de organisatie?
Ik verzorg de terreinopbouw. Dit omvat de plattegrondtekeningen voor vergunningaanvragen tot het regelen van al het terreinmateriaal en het opbouwen hiervan tot een mooi festivalterrein.

Waarom ben je actief bij Westfrieslands, wat is er zo leuk aan het organiseren?
Ik heb altijd wel het idee gehad om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar dan wel iets wat bij mij past. Toen ik als vrijwilliger van terreinopbouw 2 jaar geleden gevraagd werd om mij bij de organisatie te voegen, vond ik dat een mooie uitdaging om aan te gaan.

Wat maakt Westfrieslands volgens jou nou zo leuk?
Het combineren van live muziek met een tikkeltje west-friese kneuterigheid maakt voor mij dit festival het leukste. Op dit moment zijn er gewoon te weinig festivals in de buurt met live muziek. Omdat we het laagdrempelig proberen te houden is het ook voor iedereen beschikbaar, wat ik ook mooi vind.

Wat is de kracht van een goed festival?
Een combinatie van een goede line-up, locatie en aankleding. Ik vind een festival wat niet helemaal gladgetrokken is en waar wordt geïmproviseerd het beste, eenheidsworst houdt niemand van.

En waarom moeten mensen dan juist dit jaar naar Westfrieslands komen?
Omdat we als de weergoden het toelaten, we er een nog mooiere editie van gaan maken dan vorig jaar!

Wat vind jij zelf van de bevestiging van the Doors in Concert?
Dat vind ik super, niet eens zozeer dat ik een fanatieke Doors fan ben maar omdat we de mogelijkheid hebben om zo’n artiest als headliner neer te kunnen zetten. Dit is alleen maar mogelijk door alle lieve en gezellige mensen die ons afgelopen jaar hebben gesteund.

Welke evenementen ga je graag heen, buiten Westfrieslands?
In cafés ga ik vooral naar live muziek, daarnaast ga ik een aantal keer per jaar naar electronische muziekfestivals met genre’s als Techno & gabber Hardcore.

Verder nog iets kwijt?
Ik hoop jullie allemaal te zien aankomende editie op 3 augustus, we gaan er weer een geslaagd feest van maken!

 

Meet the crew #2: Mike!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *