Meet the crew #4: Pascal!

Vertel eens kort iets over jezelf!
Ik zeg altijd dat ik iemand ben met teveel hobby’s; motor rijden, duiken, karate,  naar festivals gaan en ga zo maar door. De combi muziek & organiseren is natuurlijk de belangrijkste 😉 Maar vlak ook geschiedenis niet uit, in oktober organiseer ik weer een busreis over de Eerste Wereldoorlog. Met dit keer als bestemming: de Somme.


Je muziek voorkeur?
Voorkeur voor Classic Rock met Led Zeppelin, Deep Purple en natuurlijk The Doors. Ook Radiohead is goud. Van de iets actuelere muziek ben ik fan van London Grammar, maar naar bijvoorbeeld Kygo of Netsky kan ik ook prima luisteren. Als ik teveel zoetsappigheid te verduren krijg dan trek ik me terug met Black Sabbath.


Wat is jouw taak binnen de organisatie?

Ik mag mezelf voorzitter van dit elitaire genootschap noemen.  Mijn taken zijn met name vergaderingen leiden en afspraken bewaken. Verder spring ik bij waar nodig. Ludieke stukjes schrijven vind ik erg leuk. Maar ook het maken van spullen voor de aankleding doe ik graag aan mee.

 

Waarom ben je actief bij Westfrieslands, wat is er zo leuk aan het organiseren?

Westfrieslands is ontstaan uit een steeds verder groeiende kermisborrel. Ooit begonnen we met 3 vrienden bij Ernst Bank in de achtertuin. Ieder jaar werd de borrel groter. Toen de achtertuinen van onze ouders te klein werden zijn we naar de Molenweg bij de familie Schmidt verhuisd. Daar zijn we het Westfrieslands gaan noemen, als alternatief voor kermis-klanten die niet naar Lowlands gaan en toch een festivalletje willen meepakken.

Het geeft een kick om het ieder jaar te zien groeien en de enthousiaste reacties van bezoekers te krijgen. Ik vind het zelf leuk om iets extra’s te doen, iets onverwachts. In het verleden gebeurde dat wel met een verrassings act. Nu zit dat vooral in de aankleding.

 

Wat maakt Westfrieslands volgens jou nou zo leuk?

Ik denk dat Westfrieslands goed aansluit bij andere SMEW evenementen: met lokale muzikanten en bezoekers er samen een gezellig feestje maken. Ik hoop dat we op die manier het kermis-gevoel toch een beetje vast kunnen houden.

 

Wat is de kracht van een goed festival?

Ik denk dat een goed festival je een gevoel van vrijheid geeft, even los van de dagelijkse sores. Je kan het er gezellig hebben met vrienden maar je kunt er ook nieuwe mensen ontmoeten. Uiteraard is goede muziek ook belangrijk. Ik zeg altijd tegen Arjan: ‘het geluid moet goed zijn en het pils koud’.

 

En waarom moeten mensen dan juist dit jaar naar Westfrieslands komen?
Omdat wij ons best doen om aan de punten van de vorige vraag te voldoen!


Wat vind jij zelf van de bevestiging van the Doors in Concert?

Heel gaaf. Toen Westfrieslands nog bij Freek op de Molenweg was, zeiden we met het bestuur al tegen elkaar dat we een x een grote hoofdact wilden. En dan met muziek waar we zelf groot fan van zijn. We hadden toen al een shortlist met coverbands van Led Zeppelin, Red Hot Chili Peppers en The Doors. Gezien de kosten had ik niet verwacht dat het die laatste zou worden, maar het is toch gelukt en daar ben ik heel blij mee.

 

Welke evenementen ga je graag heen, buiten Westfrieslands?

Dijkpop is vaste prik. Ook lokale gezelligheid met goede muziek. Van de grote festivals is Rock Werchter wel mijn favoriet. Goeie sfeer maar vooral onwijs goed georganiseerd. Er moet wel een heel goed programma zijn wil ik Pinkpop boven Rock Werchter verkiezen. Pinkpop is in vergelijking zo slecht geregeld. Maar misschien ligt dat aan mij, ik heb ook niets met Lowlands 😛

 

Verder nog iets kwijt?

Ik sluit graag af met een groot compliment en dankwoord aan mijn medebestuursleden en onze vrijwilligers. Zij helpen om er ieder jaar weer een mooi festival van te maken en je kan het niet alleen. Dat moet je ook niet willen, zeker nu het festival steeds groter wordt 😉 Dus mocht je dit lezen en ook interesse hebben om te helpen bij Westfrieslands of bij een ander SMEW evenement, neem dan zeker even contact op!

 

Meet the crew #4: Pascal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *