Nagenieten: Winterstoppop 2017

29 januari was het dan zover: Voor ons als officieel nieuw bestuur, ons eerste evenement! En niet zomaar een, nee de 14e editie van het wel bekende Winterstoppop in het Fortuin te Wervershoof.

Voor ons een moment om te experimenteren met een nieuwe opzet, waarin we de klachten over het te harde geluid de wereld uit wilden hebben. Te horen aan de positieve reacties van publiek en muzikanten, is dit goed gelukt met het nieuwe geluidsbedrijf PM Electric.

Acoustisch voorcaféDaarbij was de hele middag het programma in het voorcafé gevuld met (semi-) acoustische sets waar de bands Alice, Daan&Laura, Blue Flame en the Sugar Rays zich met succes aan waagden. Na deze acoustische sets, begon ook in het voorcafé het hardere werk met de sound van de Seven Dead Poets. Een Winterstoppop debutant die zeker de moeite waard was! Opgevolgd door een bekende naam in de regio, the Fruitmachine! De energie spat ervan af en binnen no time staat het voorcafé ramvol.

Na the Fruitmachine neemt 2nd door left het stokje over met onvervalste rock covers die ze met zijn drieën ten gehore brengen. Vervolgens is het tijd voor Kratje Bier, weer een debutant. Heerlijk voor de liefhebbers van Nederlandstalige muziek. Of nouja Nederlandstalig… West-Fries is misschien een betere verwoording. Het voorcafé gaat compleet uit zijn dak, mede door de schare trouwe fans van de band.

Winterstoppop Kratje Bier, Publiek

Wishful Drinking brengt geheel onverwachts door ziekte een semi acoustische set. Heerlijk om even op adem te komen, alhoewel het meer dan dansbare muziek is. Als laatste in het voorcafe speelt Bullshit Rhythm, een bandje dat bekende nummers ‘verpunkt’. Ze geven ons de mogelijkheid om de avond dansend af te sluiten.

In de zaal is het geluid ook opvallend goed, de muziek is aanwezig maar het volume laat het zeker toe om ook een praatje te kunnen maken.

Joe’s Massa bijt het spits af en hoe?! Het publiek staat zichtbaar te genieten van de band onder leiding van Mariska de Lange. De toon is gezet. Inmiddels druppelen de mannen van Mister Jeff binnen, die vervolgens een heerlijk set rockmuziek neerzetten. Voor de 3e keer op Winterstoppop, maar wel met een nieuwe bassist.

In het kwartiertje opbouwtijd dat volgt, komen er wat orgels het podium op. De oplettende bezoeker, weet dat het nu tijd is voor de Titanium White. Een band uit Wervershoof die aardig aan de weg timmert en die heerlijke eigen nummers + covers de zaal in stuurt.

Oude bestuur Stichting Music Events WervershoofNa The Titanium White wordt er even tijd inacht genomen om het oude SMEW bestuur een oorkonde te overhandigen en daarbij een levenslang gratis entrée bij de SMEW evenementen. Vervolgens neemt de Dou het podium en de zaal over. Het gaat los, zeker wanneer “de handen de lucht in moeten voor de dixie”. Om nog even in het Nederlandstalige te blijven, volgt Moers. Heerlijke klassiekers en een fantastisch kleurrijk palet van muzikanten op het podium.

Moers

Daarna is het weer tijd voor heerlijke Rock ‘n Roll, of zoals The Petoempers zelf zouden zeggen: Petoempen. Alle bands hebben heerlijke themacovers voor het thema “Seattle”, maar Maple Leaf past het beste in het straatje met vele Nirvana en Foo Fighters covers.

Brotherson Winterstoppop 2017Na Maple Leaf is het nog niet gedaan met de harde muziek, beter nog… Het wordt nog een stukje harder. De mannen van FilthyMcNasty brengen hun Speed Rock ‘n Roll met heel veel overtuiging de zaal in. Liefhebbers genieten en kunnen nog even blijven hangen bij Brotherson. Zij sluiten af in de achterzaal, ondanks het late tijdstip laten een hoop bezoekers zich niet van de wijs brengen. Het gaat compleet los op covers van onder andere Muse en Volbeat.

Wij als bestuur hebben ontzettend genoten van deze prachtige dag, de muzikanten, maar ook van het publiek! Daarbij willen we natuurlijk ook onze vrijwilligers bedanken. Zonder jullie als fotografen, portiers en razende reporter hadden we deze dag nooit in zulke mooie banen kunnen leiden. Als laatste natuurlijk Frank Bot van het Fortuin die de boel ook weer prima voor elkaar had en ons weer de mogelijkheid gaf dit prachtige evenement te kunnen organiseren in het Fortuin.

> Klik hier voor een sfeerverslag van Gerard Bot voor de Binding
> Klik hier voor de foto’s

Nagenieten: Winterstoppop 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *