Oude bestuur, bedankt!

Vorig jaar april vierden wij samen met het oude bestuur het 25 jarig bestaan van Stichting Music Events Wervershoof. Tweeënhalf decennia muzikale evenementen in de regio van Wervershoof. Nog altijd met twee van zijn oorspronkelijke oprichters: Loek Boon en René Dol. Die begin jaren tachtig Stichting Symfo Freaks oprichtten, uit hun voorliefde voor symfonische rockmuziek. Enkele jaren later werd de naam van de stichting omgedoopt tot SMEW, zoals wij nu kennen. Al scheelt het nog wel wie je spreekt. Oude sympathisanten blijven het stug ‘(de) SMEF’ noemen. Geen idee waar dat vandaan komt. Maar laten we het maar houden op een koosnaampje voor een organisatie die eenieder veel heeft gebracht.

De inkomsten voor de stichting werden lange tijd gehaald uit de organisatie van busreizen. Loek, zelf buschauffeur, had immers voldoende contacten om reisjes naar de grotere concerten op te zetten. Denk daarbij aan optredens van bijvoorbeeld Pink Floyd in de Kuip of U2 in de Amsterdam Arena. Maar ook de grote Nederlandse artiesten werden niet gemeden. Voor deze concertreizen werd ook de kaartverkoop door de stichting verzorgd. Iets dat tegenwoordig niet meer mogelijk is door de tussenkomst van de grote ticketbureaus. Muziekliefhebbers vonden bij SMEW het totaalpakket voor een muzikaal avondje uit. En de opbrengsten van de concertreizen werden vervolgens weer door de stichting gebruikt om lokale evenementen te organiseren.

Loek en René zijn met de stichting één keer goed de mist ingegaan. Zij waren beiden nogal gecharmeerd van een Duitse Symfo band, en haalden deze naar Nederland. Het was een dure act, maar helaas viel de opkomst zwaar tegen. De stichting maakte verlies en had bijna niet meer bestaan. Bijna niet, want kort daarna kwamen The Rolling Stones naar Nederland. Met een recordaantal bussen reisden Wervershovers en andere Westfriezen met SMEW af naar hun concerten. De kas werd weer voldoende gespekt en de stichting kon, met nieuw bestuurslid Myriam Koomen, voorlopig weer even door. Inmiddels hebben wij als nieuw bestuur het stokje over mogen nemen. En wij vonden het dan ook niet meer dan normaal om Loek, René en Myriam tijdens de afgelopen editie van winterstoppop te eren met een oorkonde van verdienste.

Loek, René en Myriam, bedankt voor alles wat jullie voor de stichting, voor muzikanten en voor Wervershovers hebben betekend!

Het nieuwe bestuur

 

Oude bestuur, bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *