Winterstoppop – Even voorstellen #3

  


Royal Blød
Royal Blød is in 2019 ontstaan ter gelegenheid van een lokaal festival. Dit optreden smaakte naar meer voor zanger/gitarist Kees Broersen en drummer Rick Laan, die samen al meerdere jaren in verschillende bands hebben gespeeld. Zoals de naam doet vermoeden zullen deze twee mannen op het podium rocken met het strakke werk van Royal Blood. Wees voorbereid: minder muzikanten betekent niet altijd minder herrie!

Op 18 januari aanstaande staat het derde optreden van deze tweekoppige band gepland in Café De Lindeboom in Westwoud, waarna deze mannen een week later Winterstoppop 2020 mogen afsluiten.

JVT Band
De JVT Band (oftewel de Jeroen van Tuijl Band) staat te boek als zijnde een bluesrock band. Het is echter niet afdoende om alleen deze term op de band los te laten want deze jongens voelen zich hoorbaar ook thuis in de afdeling Southern Rock. Denk daarbij richting Lynyrd Skynrd en the Allman Brothers Band. Southern Rock uit Noord-Holland, Enkhuizen om precies te zijn. Wie had dat nou verwacht! Jeroen en zijn band zijn al flink wat jaartjes bezig en spelen ook regelmatig in de States.

Onlangs is Jeroens vierde cd verschenen met de titel “Southern Comfort” die gelijk genomineerd werd als “beste zelf geproduceerde album” voor de I.B.C.. Naast Jeroen van Tuijl op zang en gitaar bestaat de band uit Paul Slaman op drums, Claudio Guliker op bass en Marcello Ghizzy op Hammond en zang.

Joe Hart
Zanger/gitarist Ruurd Heise (Zaandam, 1965) heeft al sinds zijn jeugd een grote voorliefde voor de Engelse en Amerikaanse muzikanten met hun roots in de jaren ‘60 en ‘70. Hij groeide op met onder andere Lou Reed, David Bowie, Neil Young, Tom Petty en last but not least Bruce Springsteen. Als zanger van de sixties formatie The Surphonics, de zaanse Indie-band First E en de Pink-Floyd-tribute band “Ummagumma” heeft hij een ruime podiumervaring. Zijn voorliefde voor de vertolking van de meer ingetogen gitaarliedjes heeft sinds dit jaar een vlucht genomen. Solo-optredens met enkel gitaar, mondharmonica en mandoline komen steeds vaker voor. Het repertoire bestaat vooral uit de verhalende liedjes van Springsteen, maar ook nummers van Eddie Vedder, Neil Young, Chris Isaak en soms “uitgeklede” versies van songs van The Beatles, Foo Fighters, etc. komen voorbij.

Ingetogen, verhalende liedjes door het publiek geconsumeerd onder genot van een drankje maken de optredens van Ruurd tot een bijzonder plezierige luisterervaring.

Barney Willemse
Barney Willemse is een 20-jarige singer/songwriter. Geïnspireerd door artiesten als Chris Isaak, George Strait, Danny Vera, Midland en nog meer, maakt Barney graag Americana muziek.
Tijdens Winterstoppop zal hij een mix van eigen geschreven werk en covers ten gehore brengen

Winterstoppop – Even voorstellen #3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *