Pop (Zzz) Onderdijk 2008

Zondag 27 juli 2008, Café de Welkomst in Onderdijk – Gratis entree! aanvang 18.00 uur. 

Het is weer zover: Wegens groot succes wordt voor de 4e achtereenvolgende keer Pop(Zzz)Onderdijk georganiseerd op de laatste zondag in juli! In tegenstelling tot vorige jaren, hebben de SMEW en de Welkomst ervoor gekozen om het mini-festival binnen te laten plaatsvinden.

Met wederom 4 acts hebben we ook dit jaar weer een leuk en gevarieerd  programma kunnen samenstellen. Het Popkoor K.I.S. bijt rond etenstijd de spits af. De groep bestaat uit 9 enthousiaste zangers uit Onderdijk en omgeving, onder begeleiding van een drummer en gitarist. Vorig jaar tijdens de Dijkawards en ook op het Korenfestival in Wervershoof hebben zij hun visitekaartje afgegeven. Om ongeveer half 8 zorgt RU Kiddin’me ? voor een supergave vertolking van enkel en alleen Anouk nummers. De band kenmerkt zich door het net even anders spelen van de nummers. RU Kiddin’ me? is een verzameling topmuzikanten rondom Marit Verdonschot. De band toont geen consessies maar pure rock en prachtige luisterliedjes (zie ook www.rukiddinme.nl). Om ongeveer 21.00 uur neemt, wie kent ze niet, May het stokje over. Een ieder die vrijdag 20 juni jl. bij de release van hun eerste volledige CD “Echopark” (opvolger van EP “Open your eyes” 2007) aanwezig is geweest kan beamen dat deze in mei 2006 opgerichte band alleen het beste goed genoeg vindt. Deze nieuwe eigen nummers, een subtiele combinatie tussen rocknummers en relatief rustige rockballads, zullen deze avond zeker niet ontbreken (voor info www.mayband.com). Dan om 22.30 wordt de avond afgesloten door de Westfriese blues-rockband  Double U Bean. Deze Westfriese formatie brengt op energieke wijze nummers van Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher, George Thorogood en vele anderen. Ook deze band is druk bezig met een CD, welke wellicht dit jaar nog het levenslicht gaat zien.

Keep It Simple

Bij K.I.S denk je natuurlijk aan de ruige rockers gehuld in leer met beschilderde gezichten, maar K.I.S. staat voor “Keep it simple”. Deze term slaat op de wijze van aanpak en de repertoirekeus van deze groep. De aanpak van K.I.S. is simpel, tijdens de repetities wordt er gekeken welke stemmen leuk bij elkaar passen en waar nodig bijgeschaafd. Het repertoire bestaat uit Engelstalige popnummers vanaf de jaren 60, tot heden. En voorop staat natuurlijk, plezier en ontspanning met het maken van muziek. De formatie bestaat nu ongeveer anderhalf jaar, en bestaat uit 4 zangers, 4 zangeressen, een gitarist, een drummer en een bassist. Tijdens optredens heeft het koor een gastoptreden van Eelco Webbers op de toetsen, die het geheel op een uitstekende wijze aanvult. Eerder dit jaar tijdens de Dijk-awards, en op het korenfestival in Wervershoof, stond K.I.S. op de planken en heeft een prima visitekaartje afgegeven.
Bezetting:Brigit Hoogland, Jan Sijm, Dieuwke van Ophem,Jos Breg, Edith Sijm,Mirjam Mazereeuw, Enrico Kors, Sjaak Neuvel, Harry Kuip, Theo van Ophem, Henry van Ophem

Double ‘U’ Bean
is het blues-rock project geformeerd rondom de specifieke kwaliteiten van West-Friesland enige echte ‘real blues man’ Willem Boon en de unieke stem van Edwin Venekamp. Samen staan deze mannen al jaren op het podium en de afgelopen periode hebben ze zich teruggetrokken om de volle aandacht te geven aan een idee wat al heel lang speelt… het uitwerken en opnemen van eigen songs.  Op dit moment zitten de mannen volop in het proces van opnemen en dat zal later dit jaar resulteren in de presentatie van een CD. Op hetzelfde moment wordt het tijd om weer eens tijd om op een podium te gaan staan. De eigen songs worden afgewisseld met het bekende ‘klassieke’ blues rock materiaal wat al vele jaren voor laaiend enthousiaste zalen zorgt. De bas en de drums zullen bespeeld worden door Hein Nagelmaker en Bert Schipper, ook bepaald geen nieuwelingen in de West-Friese muziek scene. Stuk voor stuk klasse muzikanten die garant staan voor een vlammende blues-rock set!
Laat je aangenaam verrassen door stukken van Double ‘U’ Bean, Stevie Ray Vaughan, CCR, Fleetwood Mac, Ian Siegal, Zztop, Rory Gallagher en nog vele anderen.