Pop (Zzz) Onderdijk 2009

Zondag 26 juli 2009, Café de Welkomst in Onderdijk – Gratis entree! aanvang 18.00 uur. 

Het is zover: de laatste zondag van juli!
Speciaal voor de thuisblijvers alweer de vijfde editie van Pop(Zzz)Onderdijk; het eerste en wat ons betreft zeker niet het laatste lustrum.

Wat vorig jaar is begonnen als proef, krijgt dit jaar wegens groot succes zijn vervolg: het minifestival vindt binnen plaats. En mochten de weergoden ons wederom gunstig gestemd zijn, dan is er volop gelegenheid om buiten op het terras een biertje of iets dergelijks te doen.
Deuren open om 18.00 uur en de entree is zoals ieder jaar gratis.

Met wederom 4 acts van locale topbands hebben we ook dit jaar weer een leuk en gevarieerd  programma kunnen samenstellen.
We beginnen dit jaar om 18.30 uur met Marcel Moolenaars en Jos Kolenberg. Zij spelen sinds een half jaar samen als akoestisch duo met voornamelijk covers van o.a. de Beatles, Rolling Stones en Bob Dylan. Maar ook recentere nummers en hier en daar wat eigen werk. Ze maken een gezonde mix van mooie luisterliedjes en aanstekelijke gezelligheidsmuziek. Zeer zeker de moeite waard.

Sweet ReliefVoor deze 5e editie hebben we dit jaar de Onderdijker rockformatie Sweet Relief weten te strikken. Speciaal voor Pop(Zzz)Onderdijk heeft na 4 jaar afwezigheid zanger Harm Poland zijn stembanden weer geolied. Samen met rasmuzikanten gitarist Kees Grent, bassist Alex Mol en op de drums Frank Bakker zet hij een mooie set neer van eigen nummers en covers van hun grote voorbeelden zoals Claw Boys Claw, Tragically Hip en Fatal Flowers. Zij starten om ongeveer 19.45 uur.

Daarna neemt om 21.15 de in West-Friesland welbekende coverband Sack! de stokken over. Ook voor Pop(Zzz)Onderdijk zeker geen onbekende. Zij beklommen al 2 keer eerder dit podium. Zanger Dennis Henderiks zet samen met gitarist Vincent Haakman, bassist Patrick Terwee en drummer Eric Nieuweboer de covers met een eigen Sack!-sound neer. Hun repertoire varieert van Hazes tot AC/DC en van Robbie Williams tot U2. Zie ook www.sack.nl.

Dan rond de klok van 23.00 uur wordt de avond afgesloten door “Dé classic-rockband van Nederland” oftewel de Red Snappers. Deze zondagavond met een speciale, wegens vakantie van de zanger, voor Pop(Zzz)Onderdijk samengestelde gelegenheidsformatie met zang van niemand minder dan Willem Boon en Marcel Moolenaars. Deze ervaren rockers brengen op hun eigen pure intense manier covers uit de jaren 60-70-80. Zie ook www.redsnappers.nl.
Wat ons betreft zijn de ingrediënten aanwezig voor een avond muzikaal genieten van al deze locale toppers.

18.30 – 19.20 : Jos en Marcel (+drummer met drumkist?)
19.45 – 20.45 : Sweet Relief
21.15 – 22.15 : Sack!
22.45 – 00.00 : Gelegenheidsformatie ”Red Snappers” met Willem Boon en Marcel Moolenaars.