Pop (Zzz) Onderdijk 2013

Zondag 28 juli 2013, Café de Welkomst in Onderdijk

Speelschema:
18.45 – 19.30 : The Titanium White
20.00 – 21.00 : Keep It Simple
21.30 – 22.30 : Neveneffect
23.00 – 00.30 : The Petoempers

Op de laatste zondag van juli wordt elk jaar het festival Pop(Zzz)Onderdijk door Café De Welkomst en Stichting Music Events Wervershoof georganiseerd. Dit jaar de 9e editie en we hebben weer vier uitstekende acts staan met wederom een zeer hoog Onderdijk gehalte.    Aanvang is 18.00 uur en de entree is zoals elk jaar gratis.

The Titanium WhiteThe Titanium White is eind 2012 ontstaan. Zij spelen Antiek-Rock uit de jaren 60 en 70. Bewapend met gitaren, bas-gitaren en drums maken deze jonge honden muziek uit de tijd van hun ouders. Omdat ze tijdelijk zonder toetsenist zitten, noemen ze hun stijl: “Orgel-Rock zonder orgel”. Nick, Hjalmar en Robbert zijn klaar om er een feestje van te maken.
Zoals Led Zeppelin, Deep Purple en Focus dat ook in hun tijd deden!

 

Bezetting:
Robbert Laan: bas en zang,
Hjalmar Verdonschot: drums en zang,
Nick Haakman: gitaar.

Keep it SimpleKeep It Simple.:
Deze term slaat op de wijze van aanpak en de repertoirekeus van deze groep. Bij Keep It Simple is het simpel, tijdens de repetities wordt er gekeken welke stemmen leuk bij elkaar passen en waar nodig bijgeschaafd. Het repertoire bestaat uit Engelstalige popnummers vanaf de jaren 60, tot heden. En voorop staat natuurlijk, plezier en ontspanning met het maken van muziek.
De formatie bestaat nu ruim 6 jaar en dit is de 2e keer dat ze op Pop(Zzz)Onderdijk staan.
Bezetting:
4 zangeressen: Brigit Hoogland, Dieuwke van Ophem, Edith Sijm en Mirjam Mazereeuw.
4 zangers: Sjaak Neuvel, Jos Breg, Harry Kuip en Henry van Ophem.
Begeleiding: Jan Sijm (gitaar), Enrico Kors (drums) en Theo van Ophem (bas),

NeveneffectNeveneffect is een band rondom neven Elmar en Clemens Wenners. Ooit speelden ze samen in hun allereerste bandje. Om af en toe nog eens samen op het podium te kunnen staan is Neveneffect opgericht. Het debuut van deze formatie was op de afgelopen editie van Winterstoppop in januari. Naast Elmar (bas) en Clemens (zang/gitaar) is er natuurlijk ook een drummer nodig. Deze keer is dat Sander van Woerkom. Lekkere pop- en rocknummers staan er op het repertoire en we hebben er zin in; we zien jullie op Pop(Zzz)Onderdijk!

The PetoempersThe Petoempers zijn ontstaan aan de bar in het café zoals menig band.
Petoempen is een benaming voor een ritme en de muziekstijl is een cocktail van The Black Crowes, Eagles of Death Metal, Status Quo en Chuck Berry. Een heerlijke mix van vuige rock & roll, mooie vocalen, ronkende marshalls, knallende drums en beukende bassen, gespeeld door mannen met een groot rock & roll hart.
De Petoempers gaan net als vorig jaar op Pop(Zzz)Onderdijk een rockshow weggeven waar de echte rock & roll liefhebber helemaal van uit zijn plaat zal gaan.
Bezetting:
Tim van Velzen: gitaar en zang
Kees Grent: gitaar en zang
Chris Ruiter: bas
Hans Duin: drums
Jan Manshanden: gitaar.