Reünieoptreden Pelgrim m.m.v. Double U Bean

Reünieoptreden Pelgrim m.m.v. Double U Bean
LET OP: wegens ziekte speelt Pelgrim deze avond helaas niet, Double U Bean komt echter wel

Zaterdag 14 november 2009, Cafe ’t Fortuin in Wervershoof – entree € 7,- aanvang 21.00 uur.

Na een pauze van 30 jaar terug op het podium!

Pelgrim is een band uit de 70-er jaren. De groep maakte furore op diverse poppodia in West Friesland. Troll, Kwot, Argos, Rios, maar ook buiten de regio in Osdorp, Uithoorn en Landsmeer waren ze een bekende band.
Na 30 jaar hebben de originele leden de koppen bij elkaar gestoken en besloten weer eens muziek te maken.
Tot ieders verrassing klonk het allemaal een stuk beter dan toen. Massa’s ervaring in diverse andere groepen en muziekstijlen waren daar kennelijk debet aan.
De mannen hebben besloten weer eens te gaan optreden.
Qua muziekstijl is er weinig veranderd, Wishbone Ash, Bad Company, Eric Clapton, JJ Cale en meer uit de roaring 70ties zijn weer opgepoetst en worden met verve vertolkt door:
Auk Veenstra: gitaar en zang
Dick Boon: gitaar en zang
Gerrit Bot: bas en zang
Richard de Beer: drums en zang

DOUBLE U BEAN (www.doubleubean.nl)

Dè huisband van SMEW staat wederom op het podium bij “Botje”.

Een van West-Friesland’s meest aansprekende bluesrockacts is ongetwijfeld de Double U Beanband.  Een muzikale succesformule die is geformeerd rondom het duo Willem Boon en Edwin Venekamp. Samen staan deze mannen al jaren op het podium.
Afgelopen 1e Pinksterdag werd hun 1e CD ‘Muddy Creek’ nog gepresenteerd.
Wederom op bas en drum worden Ton Boon en John van der Schaaf ingeschakeld en op toetsen Jan Schenk, alle 3 ook allerminst onbekenden in de West-Friese muziekscene.
Een onvervalst Blues en Bluesrock-avontuur brengt ons langs bijvoorbeeld Rory Gallagher, Steve Ray Vaughan, George Thorogood, Fleetwood Mac, Creedence Clearwater Revival, Ian Siegal en vele anderen maar ook hun eigen nummers zullen zeker voorbijkomen…


© 2009 SMEW.