The Creedence Revival Band + Streetwise

CREEDENCE REVIVAL BAND (voorprogramma: Streetwise)

Zaterdag 28 september 2013 – Cafe ’t Fortuin (zaal open 21.00 uur)
Voorverkoop: €10 bij ’t Fortuin en de bestuursleden. Dagkassa: €12.50.

De Stichting Music Events Wervershoof organiseert op zaterdag 28 september 2013 wederom een prachtige muziekavond in café ’t Fortuin te Wervershoof. 
Twee bands die hun sporen in de muziek al ruim hebben verdiend. De avond begint met een optreden van Streetwise. Lekkere blues van Willem Boon (zang+gitaar), John van der Schaaf (drums) en de vervanger van Ton Boon: Chris Ruiter (bas) . De mannen zijn al jaren een muzikaal begrip in onze regio en zullen voor een prima warming-up voor de hoofdact van de avond zorgen: The Revivalband.

Ofwel René Innemee & The Revival Band, wellicht de beste Creedence Clearwater Revival (CCR) coverband, die ons land rijk is. De zanger/gitarist van de Limburgse band is niemand minder dan René Innemee. Hij maakte in de jaren zestig en zeventig furore met de toen zeer populaire band The Walkers. De band scoorde diverse top40 hits, waaronder There’s no more Corn on the Bravos, My Darling Helena (beiden nummer vier), Taboo en Dance of Love. Een opmerkelijk uitstapje deed de band met de Zangeres zonder Naam, die het lied van de druivenplukkers bezong in Mandolinen in Nicosia (ook nummer vier). Hun laatste hit was Oh lonesome me, waarin het geluid van CCR goed herkenbaar is. Innemee speelde later in The Press, Dance! Dance!, Lafayette, Underberg en Three of a Kind. De in Amerika geboren Marty Townsend is ook gitarist. Hij heeft in het verleden in veel muziekrichtingen zijn naam doen gelden en werkte onder andere met Percy Sledge en Tony Joe White. De bas wordt bespeeld door Pierre Beckers en deed dat eerder bij bands als Partner, Windmill en Opus. Hij doet nog steeds veel sessiewerk in de studio voor anderen. Hij speelt in meerdere muziekbands. De stem van drummer Ab van Goor is bekend van de prachtige hit Kayuta Hill van Partner. Ook Van Goor speelde bij Windmill en deed veel studiowerk. De spanning en kick van de bühne lonkte echter weer en dus kwam voor hem de oprichting van the Revivalband mooi uit. Peter Groenendaal is toetsenist. Hij toerde met de Brotherhood of Man jarenlang de wereld over. Hij was tevens actief met Rainbow en Pepperbox, en speelde in de latere bands van Innemee.
Mooi stel muzikanten dus.
De band bestaat al vijftien jaar. René Innemee: “In de tijd van The Walkers werd al vaak gezegd dat mijn stem erg op die van John Fogerty leek. Er werd toen al regelmatig gevraagd om muziek van CCR te spelen. Wij deden dat. Vijftien jaar geleden werd het idee geopperd om een gehele avond muziek van CCR te spelen. Op zich zag ik dat niet zo zitten, maar de roep om zo’n avond werd steeds groter. Wij zouden eenmalig een concert met louter CCR-muziek geven. Het concert was binnen de kortste keren uitverkocht. Het werd een enorm succes, zodat er al snel een tweede kwam. Er kwamen meer concerten in grotere zalen. CCR was heel populair in ons land, De band speelde echter nooit in Europa en dat speelde ons ook in de kaart. Gek genoeg had ik toen zelf helemaal niets van CCR, dat kwam pas daarna. Inmiddels heb ik heel veel van hen. Van de gehele wereld wordt mij van alles toegestuurd. Ik vind het gehele oeuvre prachtig. Ik kan niet aangegeven wat ik het mooiste nummer vind. Het is allemaal gewoon heel goede muziek. Dat gaan we de achtentwintigste ook laten horen. De avonden van de Revivalband zijn altijd erg gezellig en sfeervol. Het zijn met name oudere jongeren met een CCR-hart die op deze avonden komen. Vier jaar geleden waren we ook in Wervershoof en konden we terug kijken op een zeer geslaagde avond. In het dagelijkse leven ben ik eigenlijk alleen met muziek bezig. Ik werk aan de oprichting van een nieuwe gitaarband voor kroegfeesten en aan de oprichting van een trio met Limburgs dialect. Genoeg te doen dus.”
CCR bestond van 1968 tot 1972, gevormd door de gebroeders John en Tom Fogerty, Stu Cook en Doug Clifford. Zij scoorden dertien top40 hits, waarvan Who’ll Stop The Rain en Up Around The Bend de eerste plaats haalden. De band scoorde ook goed met Sweet Hitchhiker, Have You Ever Seen The Rain, Proud Mary, Bad Moon Rising, Long As I Can See The Light, Born On The Bayou en I Put A Spell On You. Het alom bekende album Cosmos Factory stond bijna een jaar in de albumlijst. Bekende albumnummers van CCR zijn onder andere Suzi Q,
 I Heard It Through The Grapevine, Cotton Fields, Lodi, Travelin’ Band, Ramble Tamble en Run Through The Jungle. Het in 1952 door Hank Williams geschreven Jambalaya is een van de meest gecoverde songs ooit. De mooiste cover maakte CCR.
Een fortuin aan CCR-liedjes in ’t Fortuin.
René Innemee & The Revival Band en Streetwise staan garant voor een mooie avond uit.

Gerard Bot.

Voor meer informatie www.reneinnemee.com