The Strikes

THE STRIKES + DOUBLE U BEAN

DOUBLE U BEAN
Dè huisband van de Stichting Music Events Wervershoof stond wederom op het podium bij café ’t Fortuin oftewel “Botje”. Ditmaal is het een dubbelconcert met de gerenommeerde bluesband ‘The Strikes’! (zie verder).

Je herkent de sound van Mr. Bean en consorten uit duizenden. De 2 leadzangers + gitaristen Willem Boon en Ed Venekamp hebben beide hun specifieke stem- en gitaargeluid. Willem weet bijvoorbeeld moeiteloos Born On The Bayou van CCR te evenaren door zijn bijbehorende guitaarspel maar vooral door zijn scheurende stem. Dit gaat door merg en been. Als je je ogen dichtdoet hoor je werkelijk John Fogerty.Ed neemt de zangpartijen moeiteloos over van Willem en weet op zijn eigen manier een aparte sfeer te kweken.

De bassist Ben Verstraete verstaat zijn vak als een geen ander. Als je hem op de bas ziet beuken krijg je grote bewondering voor hem. Net als drummer Harrie Reus. Hij weet werkelijk iedereen van begin tot het eind te boeien met zijn strakke drumpartijen. Een onvervalst Blues en Bluesrock-avontuur brengt ons langs bijvoorbeeld Rory Gallagher, Steve Ray Vaughan, George Thorogood
en vele anderen…………..
Waar Double U Bean speelt gaat iedereen gegarandeerd uit zijn dak!

THE STRIKES
Muddy Waters zei eens : De blues heeft een baby gekregen en ze noemden haar rock’n’roll. En dat is de waarheid als een koe!
The Strikes uit Leerdam hebben deze boodschap helemaal begrepen. Deze nog zeer jonge band speelt de blues zoals hij gespeeld moet worden!
Hun blueshelden worden niet slapjes geïmiteerd maar op zeer strakke manier gebracht. Dit is de echte blues voor de liefhebber.

Je herkent een goede band niet alleen aan hun muziek alleen. De foto van de band verteld zijn eigen verhaal! Zanger Big Pete doet zijn naam zeker eer aan!Verberg je wanneer hij op zijn mondharmonica speelt ; Je wordt gegarandeerd uit je schoenen geblazen! Verder speelt hij ook nog harp en gitaar.
Gitarist Jimmy Stringbreaker lijkt met zijn Ramones T-shirt op een zorgeloze punkrocker. Bassist Spools met shagje ziet eruit van : Mij maak je niet gek!
En dan is er nog de onuitputtende drummer Jody ‘The Hitter’. Is dit podiumgeweld wel over te brengen op een album? Zeker weten…..
Luister naar hun debuutalbum “Bathroom Acoustics” en het lijkt of je getroffen wordt door een erg hete douchestraal of door een erg koude als dat je voorkeur is.

Met angstige nauwkeurigheid spelen ze Buddy Guy en Arthur Crudup afgewisseld met eigen werk. Op het afgelopen Moulin Blues Festival 2004 in Ospel speelden ze tussen kanjers als ‘The Imperial Crowns’, Junior Watson’, Eddie”The Chief”Clearwater en Kenny Brown. Zet thuis een stereotoren in je badkamer en verdrink jezelf in de blues. The Strikes? Niet zomaar een band uit Nederland. The Strikes : Dit is het helemaal!!