Zitconcert (matinee) Niels van der Gulik mmv Jos Kolenberg

Vrijdagavond 11 december 2009, zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur.
Zondagmiddag 20 december 2009, zaal open 15.00, aanvang 16.00 uur.

Cafe ’t Fortuin in Wervershoof – entree € 12,50

EXTRA OPTREDEN NIELS V.D. GULIK OP 20-12 IN ‘T FORTUIN

Vanwege het succesvolle optreden afgelopen vrijdag, vindt er op zondag 20 december een extra matineeconcert plaats in Café ’t Fortuin. De kaarten (à € 12,50) zijn verkrijgbaar bij ’t Fortuin (581336) en SMEW (06-5240 1509). Ook voor dit optreden zijn er slechts 150 zitplaatsen beschikbaar. De zaal gaat om 15.00 uur open; aanvang concert 16.00 uur. Hieronder een impressie van het concert op vrijdag 11 december.

Om klokslag acht uur wordt de toegang naar de theaterzaal ’t Fortuin vrijgegeven voor het publiek. De zaal is sfeervol in een kerstdecor aangekleed. Op het podium staan schemerlampen uit grootmoedertijd. De 150 zitplaatsen zijn snel ingenomen en om 20.30 uur worden de muzikanten met een warm welkom begroet.
De opening, met het nummer “Aandacht” van Freek de Jonge, maakt al direct duidelijk dat Niels het aandurft om een repertoire te zingen dat op z’n minst alledaags genoemd kan worden. Het publiek is verrast en reageert enthousiast. Het programma kent veel dynamiek, ingetogen nummers – met prachtige, meestal ontroerende teksten – worden afgewisseld met liedjes waarbij Niels het hele podium benut, om deze met dans en gebaren kracht bij te zetten. Natuurlijk is er in het programma ook aandacht voor Niels z’n grote voorbeeld en vriend Ramses.  Met een bijzondere anekdote wordt het lied  “De wereld heeft mij failliet verklaard” ingeleid.
De band speelt een nadrukkelijke rol door het hele programma heen. Zo is er in het nummer “Strand” van Boudewijn de Groot een belangrijke rol weggelegd voor Jos Kolenberg op de Spaanse gitaar en geven accordeon, contrabas en ondersteunende vocalen de nummers iets speciaals mee.
Na prachtige liedjes van o.a. Het Klein Orkest, De Dijk en Maarten van Roozendaal  wordt het programma afgesloten met “Vaderland” van Frank Boeyen, in de uitvoering van Mathilde Santing. Het publiek heeft er nog lang geen genoeg van en er volgt een toegift. Uit volle borst wordt “Laat me” van Ramses meegezongen. In een geïmproviseerde reggae achtige jamsessie bedankt Niels het publiek en geeft z’n bandleden ( Erik Bogers (piano), Auke Haaksma (bas), Emile Boelaard (drums) en Jos Kolenberg (gitaar) de gelegenheid om hun aandeel in het succes van deze avond in ontvangst te nemen.
Een bijzondere avond, die nog tot in de kleine uurtjes in het Café werd voortgezet.

H. Koning (SMEW)

Zanger Niels van der Gulik, bekend van o.a. het Ramses-programma ‘Maar we leven nog’ en ‘Déjà Vu’, formeerde in 2009 een gloednieuwe band met bandleider/gitarist Jos Kolenberg, pianist Erik Bogers, bassist Auke Haaksma en drummer Emile Boellaard.

Samen brengen zij een kleinkunst-programma met liedjes uit het grote Nederlandse theaterrepertoire.

Liedjes van Ramses Shaffy, Toon Hermans, Boudewijn de Groot, Maarten van Roozendaal en van veel andere grootheden.

Dit spiksplinternieuwe en afwisselende programma wordt maandelijks opgevoerd in Haarlem, Enkhuizen en Amsterdam.

Voor het vaste jaarlijkse theaterconcert in Cafe/Restaurant t’ Fortuin speelt de band het programma nu ook in Wervershoof.