Winterstoppop 2024

Diner met Jenta

Ook dit jaar is het weer mogelijk om heerlijk te dineren voorafgaand aan de 2024 editie van Winterstoppop. Dit jaar met de muzikale begeleiding van een nieuw muzikaal talent: Jenta.
Jenta is een 19-jarige singer-songwriter, oorspronkelijk uit Hoogkarspel. Haar nummers gaan over het leven, tegenslagen en dromen. Jenta schrijft zowel in het Engels als in het Nederlands, en speelt ook covers in eigen stijl. Tijdens haar optredens begeleidt ze zichzelf op gitaar. In 2022 bracht ze haar single ‘Count Me In’ uit. Deze was tijdens Serious Request 2022 te horen op 3fm. 
Zijn er speciale dieetwensen om rekening mee te houden? Laat dit ons dan weten via info@smew.nl, vermeld hierbij altijd de naam waarop de tickets zijn besteld.

No Offense

“You’ve got the sweet air of trouble in your lungs, and I want to let it all out” schreeuwt Daan in ‘The War and the Coward’.
No Offense: scherpe sounds voor wie het horen wil.
Daan’s oprechte tekst klinken bovenop een track van post-skate-punk en grungy hardrock. De Cougars & Cowards single is een voorproefje van de bundeling van dansbare, moshbare tracks die ook op hun debuutalbum zullen samenkomen.

In 2019 ontmoetten de vier vrienden Daan, Tom, Diederik en Stef elkaar in Enkhuizen. Sindsdien hebben ze continu het Noord-Hollandse livecircuit bespeeld. Na een aantal vroege opnames slaat de band een nieuwe koers in met hun Cougars & Cowards single van najaar 2023. Met 10 maanden studiotijd eerder dit jaar, wordt No Offense’s nieuwe album begin 2024 verwacht.

Vocals: Daan Appelman
Drums: Tom Smak
Bas: Diederik Schouten
Gitaar: Stef Scheffer

Talisker Two

Talisker Two bestaat uit de Nijmeegse bandleden Jos Visser (Red Shots, Ten Horned Devels) en Gerard Heijmeriks (Red Shots, Ten Horned Devels, Steamro’Red Hots).

De band is opgericht in november 2012 en is vernoemd naar de Schotse single-malt whiskey Talisker afkomstig van het eiland Skye. Deze wordt ook gebruikt bij de blended whiskey Johnny Walker.
De naam is een knipoog naar de begeleidingsband van Johnny Cash…….The Tennessee Two, bestaande uit Luther Perkins (familie van Carl Perkins) en Marshall Grant. Overigens speelde Carl Perkins ook vele malen bij Johnny Cash!

Een groot deel van ons repertoire bestaat dan ook uit nummers van Johnny Cash en verder spelen we diverse rockabilly, country, roots en blues nummers……van Carl Perkins naar Charlie Parr, van Doc Watson tot (en met) Bruce Springsteen.

The Lost Noise

Wat hebben scheurende gitaren, funky bas lijnen en een dikke groove, maar ook ballads, synths en een theremin gemeen? The Lost Noise!
Ze hebben het allemaal in zich, terwijl zij ook het experiment niet uit de weg gaan. Qua sound neigen ze richting Foo Fighters en Anouk, afgewisseld met artiesten als Bloc Party en The War On Drugs. Dat maakt de muziek uniek en verfrissend en ook herkenbaar.

Tijdens een showcase in Poppodium Victorie Alkmaar kreeg The Lost Noise, tips en feedback van Daan Nieboer (producer van oa: 18 miles en Filty Fellons) “de band heeft een dikke sound en goede rocksongs”. Steef Nijman (tourmanager van Wulf) vind dat de band goed nadenkt over de nummers; “Voorzien van kop en staart en lekkere spanningsbogen.”

Natascha als frontvrouw en bassiste staat met een voet in de ritmesectie en de andere voet in de melodieen, Jelmer op drums en samples voor de beat en de bliep. Nick en David die de gitaren, gekkigheid en achtergrondzang voor hun rekening nemen, maakt dat The Lost Noise garant voor een rockshow! Ze nemen zelfs hun eigen lichtshow mee!

Augustus 2023 hebben ze hun EP “Evolution” uitgebracht, deze geheel zelf opgenomen en gemixed.

Mr. Dark Horse Unplugged

Mr Dark Horse is het alter ego van songwriter Ruud van Diepen, afgestudeerd drummer aan het Conservatorium van Amsterdam, die in 2010 achter zijn drumstel vandaan kroop om als frontman zijn zelfgeschreven songs te vertolken. Beïnvloed door Audioslave, Nothing But Thieves, Porcupine Tree, Stone Temple Pilots en Tool houdt de muziek ergens het midden tussen pop, grunge en progressieve metal.

Vanaf 2014 begon voor Mr Dark Horse een tour in o.a.: Winston Kingdom (Amsterdam), P3 (Purmerend), P60 (Amstelveen), De Paap (Den Haag), The Livingroom (Zwolle) en de festivals Taaipop, VestiVolt, Eurosjopper en Summer Breek. In 2016 stond de band samen met o.a. De Staat en Fresku op het hoofdpodium van Zomerpop in Hoogwoud.

Vanwege Ruuds vertrek naar Sint Maarten speelde Mr Dark Horse met band voor het laatst in 2017 in ’t Kroegie in Hoorn. Aanvankelijk was dit bedoeld als afscheidsoptreden, maar door orkaan Irma werd dit een benefietconcert voor het getroffen Caribische eiland. Een paar dagen eerder werd hij hierover geïnterviewd in De Wereld Draait Door. Na terugkomst in Nederland speelde Ruud in 2023 op het Godfather festival in Zwaagdijk. Daar speelde hij een akoestische set met Mr Dark Horse nummers en covers van Muse, Saybia en Pearl Jam. Hieruit volgden eind 2023 en begin 2024 meer ’unplugged’ (solo) optredens in o.a. Edam, Hoorn, Manilla en Wervershoof.

Searching Valentine

Searching Valentine, een groep vrienden die al sinds jaar en dag samen spelen. Ze brengen een energieke mix van Brit- en alternatieve rock waarin de lange gedeelde jeugd te horen valt.

De in 2018 opgerichte band heeft de eerste jaren van bestaan in de repetitieruimte doorgebracht. Een tijd van experimenteren, ontdekken en veel schrijven. Nu, na al die jaren, voelen ze dat het moment is gekomen om die muzikale reis te delen met een groter publiek.

In februari brengen ze hun debuut-EP uit. Een verzameling tracks die de evolutie van de band weerspiegelt, met elk nummer een eigen unieke stijl en nieuwe energie.

Met Rens Venema (zang en gitaar), Hein Keur (drums), Milan Nieuweboer (basgitaar) en Christiaan Gebhard (keyboard) aan boord, ontstaat bij Searching Valentine het nieuwe rockgeluid.

Happy Harmony Acoustic

Happy Harmony acoustic speelt veelzijdige covers met een verfrissend tintje. Met Jason als gitarist en drie goede zangeressen Kim, Denise en Cheyenne is ieder optreden een feestje!

Tea Rex

Tea Rex is een energieke alternatieve rockband uit Noord-Holland met ervaren bandleden.

De band heeft een behoorlijk divers en eigen geluid ontwikkeld, met invloeden van onder andere De Staat, Muse en de RHCP. Dankzij de veelzijdige vocale kunsten van broers Merlijn en Maarten kan er van alles voorbijkomen: van catchy meerstemmige refreinen tot onmogelijk hoge noten tot vlijmscherpe raps (!). Daarnaast zorgen ze met hun gitaar- en toetsenspel voor lekkere riffs, solo’s en onvoorspelbare wendingen. Jeroen voorziet het geheel van heerlijk groovende beats.
Met scherpe, soms heftige teksten en rockende shows vol energie heeft de band al een prima live reputatie opgebouwd. Onder andere Podium Victorie, P60, P3, rockcafé Engel, Koel310, Paradiso en het Kompleks zijn al plat gespeeld.
De band is ook geen onbekende in de studio, na een eerste EP in 2018 verscheen in 2022 het full lenght album ‘Nothing left to write’. Die titel blijkt gelukkig niet te kloppen, want Tea Rex is alweer druk bezig met een nieuwe EP, waar o.a. de nieuwe single ‘Supergaaf!’ op zal staan. Naar verwachting komt deze EP begin 2024 uit.

Reunion

De band Reunion bestaat uit 2 doorgewinterde muzikanten, die samen hun sporen al verdiend hebben in de muziek. Ooit als leden van een 6-koppige band door heel Nederland opgetreden met een volle agenda, en dan nu sinds enkele jaren in een kleinere formatie.

Als Reunion begonnen met zijn 4-en, en dan nu als duo. We hadden als droom ooit eens een (semi)akoestische band te beginnen, om lekker intiem muziek maken met repertoire die we zelf mooi vinden om te spelen. Kwaliteit staat bij ons vooraan, waarbij we het natuurlijk ook belangrijk vinden dat het publiek geniet van ons optreden.

The Titanium White

The Titanium White is een psychedelische rockband uit Onderdijk. Met z’n drieën zorgen Nick Haakman (gitaar en achtergrondzang), Rhythm Haakman (piano, orgel, bastoetsen en zang) en Hjalmar Verdonschot (drums, achtergrondzang) er voor dat er een goeie bak classic rock van het podium spat. Ze spelen covers van hun muzikale helden en eigen werk van hun in 2018 uitgekomen plaat Psychedelic Stranger. 10 jaar na het winnen van de Winterstoppop studioprijs staan ze weer op hun vertrouwde plekje in de achterzaal.

Masja Verdonschot

Singer-songwriter Masja Verdonschot stond al eerder, in verschillende formaties, op het Winterstoppop-podium. Ze verruilt het Amsterdamse nog steeds graag voor haar origine thuishaven Wervershoof.

Geïnspireerd door artiesten zoals Froukje, S10 en Maaike Ouboter schrijft Masja eigen Nederlandstalige liedjes om het publiek mee stil te krijgen. Over het leven, de liefde en de kwetsbaarheid daarvan. Haar eigen repertoire vult ze aan met zowel Engels- als Nederlandstalige covers uit diverse genres. In 2020 bracht ze twee nummers uit op Spotify, binnenkort staat ze opnieuw in de studio om een nieuwe single op te nemen.

ZukS

ZukS, een formatie die is geboren en getogen in Westfriesland. Met een voorliefde voor originele rock covers doen de heren waar ze goed in zijn. Speulen totdat ze niet meer verder kunnen. De leden teren op een rijke ervaring waarbij zij in andere samenstellingen vele festivals, kermissen en lokale feesten hebben aangedaan. Deze ervaren combinatie staat dan ook garant voor een gezellige avond waar nummers van Muse, Volbeat, Jimmy Eat World, Electric Six en vele anderen ten gehore worden gebracht. ZukS dus.